Video: Bugatti Veyron belandt in meer

Bugatti Veyron in Water
In Galveston County, Texas, is een Bugatti Veyron in een zoutwatermeer terecht gekomen.

De bestuurder wou zijn naam niet vrijgeven maar was blijkbaar op zoek naar een huis in de buurt. Volgens zijn verklaring werd hij verrast door een laagvliegende pelikaan waarop hij een uitwijkmanoeuvre heeft ingezet. De man zou daarnaast aan het bellen geweest zijn, waardoor hij niet snel genoeg de controle over het stuur kon terugvinden. De Veyron kwam in de graskant terecht en kon niet meer bijgestuurd worden om te vermijden dat de wagen met een prijskaartje van meer dan 1 miljoen euro in het zoutwatermeer terecht kwam.

Water is zowat de belangrijkste vijand van auto’s, vaak betekent het een one-way ticket naar het autokerkhof. Water veroorzaakt namelijk corrosie tot in de diepste delen van de wagen. Gelukkig voor de eigenaar bestaat de Bugatti vooral uit koolstofvezel en aluminium, enkel de delen van het motorblok zijn uit staal vervaardigd. Verder zijn de remmen, ophanging, turbo en het koelsysteem met 14 radiators erg gevoelig voor waterschade. Laat staan de elektronica. Het zou meer dan een jaar kunnen duren voordat deze Veyron terug op de weg kan. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Video: Bugatti Veyron belandt in meer"

  1. Tim 13-11-2009 om 9:40

    Zonde…

  2. dimitri 13-11-2009 om 12:20

    het is crisis eh, verzekering nog is goe uitmelken , en dan kunt ge terug op de beurs beginnen spelen

  3. XliljeezyX 13-11-2009 om 13:59

    Zo dat is niet niks.. En het is ook knap dat ze zo’n lage auto op zo’n truck proberen te krijgen.. Toch wel zonde.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...