Je auto besturen met een iPhone? Ja het kan!

iPhone auto control
Geef enkele geeks een iPhone en een auto en voor je het weet hebben ze hem zodanig omgebouwd zodat hij bestuurbaar is vanop afstand met een iPhone applicatie.

De techniek erachter is redelijk eenvoudig te begrijpen. Via twee motoren bedienen ze de gas en rempedaal en via een aandrijfriem draaien ze aan het stuur. Vervolgens laten ze alles samenkomen op een geprogrammeerde microchip die draadloos in contact staat met je geliefde iPhone. Enkel in de VS vind je zo’n gekken, maar op zich is het best een prestatie, waarvoor hulde.

Indien je denkt het beter te kunnen, kan je het altijd zelf proberen. Op hun site vinden we nog extra technische uitleg en enkele filmpjes. Hierin krijgen we – algemene – uitleg over hun project en enkele toffe beelden van nieuwe mogelijkheden indien je het stuur niet langer moet vasthouden om te kunnen rijden. Carsurfing, here i come!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Je auto besturen met een iPhone? Ja het kan!"

  1. SSq 12-11-2009 om 16:17

    hoe gek wil je het bedenken

    achja, leuk om er eens mee te experimenteren of je toogpraat wat stoerder te doen uitkomen, maar of dit echt praktische toepassingen gaat hebben? ik denk het toch niet op deze manier…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...