Impressie: Ferrari Enzo II

Ferrari_Enzo_II
Werkt Ferrari aan een opvolger voor de Ferrari Enzo? Wij hebben alvast beelden van het mogelijke eindresultaat!

Ferrari’s nieuwste topmodel zou de term ‘sportiviteit’ naar ongeziene hoogtes moeten brengen. Dit model wordt niet gemaakt om goed te verkopen of gewoon snel te zijn. Het wordt gemaakt in beperkte oplage en dient naast enorm sportief vooral legendarisch te worden. Vandaar dat dit model de naam Enzo zou blijven dragen, in nagedachtenis van de stichter van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Deze wagen is een wagen die enkel bedoeld is voor de liefhebbers en bijgevolg zouden enkel eigenaars van een Ferrari een Enzo kunnen kopen.

De kracht zou, in tegenstelling tot het vorige model, van een V8-motor komen, die in het midden van de Enzo zal liggen. Cijfers in de buurt van 700 pk worden realistisch geacht. Verder is het zo dat ook de nieuwe Enzo aan verschillende Europese standaarden moet voldoen, waardoor er ook naar milieuvriendelijkheid gekeken moet worden. In plaats van een V12-motor kunnen we dus een geblazen V8 verwachten, die wellicht zelfs door twee turbo’s zal aangeblazen worden.

Milieuvriendelijkheid kan op verschillende manieren bereikt worden en één daarvan is gewichtsbesparing. Uiteraard zal Ferrari hiervoor kiezen, omdat gewichtsbesparing naast gunstige eigenschappen voor het verbruik, ook betere prestaties oplevert. Verder zou de aerodynamica verder verbeterd worden, waardoor zowel verbruik als prestaties zouden verbeteren. Waar het platform precies vandaan zal komen is niet geweten. Er worden over twee mogelijkheden gespeculeerd: een aangepaste versie van het FXX-platform of een variant van de Ferrari F430’s aluminium frame.

Het aantal Enzo’s dat geproduceerd zal worden blijft wellicht beperkt tot een 400-tal, maar het zou ons niet verbazen mocht het minder zijn. Prijzen worden rond 1 miljoen euro geschat. Meer nieuws hierover volgt normaal later. (via LeftLaneNews)

Ferrari Enzo II

Ferrari Enzo II

Deel dit bericht:

7 reacties op "Impressie: Ferrari Enzo II"

 1. SSq 12-11-2009 om 16:26

  Een ferrari is bijna een natte droom van menig man. Maar ik, als echte ferrariliefhebber, moet me bijna inhouden dat ik de Enzo ronduit lelijk vind.
  Hier is het niet anders. Al blijft dit een impressiefoto, ik kan maar niet wennen aan de voorkant. De achterkant ziet er beter uit, maar heeft toch geen uitgesproken elementen van een supercar. Saai vind ik het allerminst. toch vind ik dat een beetje supercar “gewaagd” mag zijn. Ik zeg dit alleen maar omdat ik weet dat ik nooit een Ferrari zal bezitten 😀 (of toch niet van dergelijk formaat)

  Time will tell…

 2. XliljeezyX 12-11-2009 om 16:40

  Ik dacht dat dit 1 of andere game was ofzo toen ik die eerste foto zag.
  Het is nou niet waarvan ik denk wow dat is een echte ferrari!. maarja voor iedereen is een echte ferrari anders..

 3. Mrnix 12-11-2009 om 17:45

  ik moet toch bekennen dat het een heel mooie auto zal worden denk ik

 4. Tim 12-11-2009 om 19:46

  Ietwat anders, maar wel zeer stoer ogend.

 5. Willem 24-11-2009 om 21:58

  Slechte kopie van de Enzo.

 6. danie 24-12-2009 om 13:47

  vete auto

 7. willem 24-12-2009 om 13:48

  die wil ik hebben
  echt mooi

Reageer

Reactie aan het plaatsen...