Nieuwe Volvo S60
Volvo heeft de eerste foto’s en details vrijgegeven van de nieuwe volvo S60. De nieuwe S60 is sportiever, dynamischer en veiliger dan alle voorgaande Volvo’s.

Volgens Volvo wordt de nieuwe S60 een echte rijdersauto, hij zal dynamischer rijden dan welke Volvo dan ook en is tegelijkertijd voorzien van revolutionaire veiligheidstechniek. Oftewel: looks en handling op het hoogste niveau, met de Zweedse uitstraling en veiligheid van een Volvo. Het beste van twee werelden dus.

De nieuwe S60 zal voorzien zijn van het City Safety systeem dat we kennen van de XC60 maar daarbovenop komt ook Pedestrian Detection, een systeem dat voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt en zonodig de auto afremt als de bestuurder niet reageert.

Onder de motorkap zullen we een nieuwe generatie zuinige dieselmotoren vinden samen met een aantal direct ingespoten turbobenzines. Daarnaast wordt er ook een extra zuinige DRIVe versie gepland. De nieuwe S60 zal in première gaan op het autosalon van Genève in maart 2010. De productie start volgende zomer in de Volvo fabriek in Gent. Kort daarop staat de auto bij de dealers. We zijn alvast benieuwd!

Nieuwe Volvo S60