Audi Avatar Concept

Audi-Avatar-concept-4
Wat we hier zien is een bijzonder futuristisch studiemodel van Audi, dat de naam Avatar meekrijgt.

Audi ziet de toekomst duidelijk volledig elektrisch, want dit model wordt volledig elektrisch aangedreven. In de wagen zitten er lithium-ion batterijen, die de elektromotor aandrijven. Bij elektromotoren is er een snellere acceleratie mogelijk dan bij verbrandingsmotoren, wat zou betekenen dat dit lichtgewicht in slechts 3 seconden al 100 km/u zou kunnen rijden.

Het aandachtige oog merkte ongetwijfeld al op dat er maar plaats is voor drie inzittenden, maar aangezien de meeste mensen nu al alleen in de wagen rijden, zouden er ook in de toekomst nog enkele plaatsen overschieten voor anderen. Er wordt bovendien beweerd dat deze wagen een topsnelheid van 350 km/u zou kunnen halen, maar bij gebrek aan testresultaten blijven we hiertegenover liefst sceptisch. (via AudiBlog)

Audi Avatar

Audi Avatar

Audi Avatar

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi Avatar Concept"

  1. Kristof 05-11-2009 om 16:00

    wielen zijn waarschijnlijk optioneel.
    en als ze al in die “sideblades” zitten moogt ge geen enkel oneffenheid (of drempel) tegenkomen, of de lak is gekrast.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...