Gespot: Opvolger Ferrari 612 Scaglietti

ferrari_612_Opvolger
Ferrari is druk bezig met het testen van de opvolger van de Ferrari 612 Scaglietti. Tijd voor enkele details!

De Ferrari 612 is momenteel het vlaggenschip van het Italiaanse merk met het stijgerende paard, de opvolger van dit model moet dus hoge verwachtingen inlossen. Ferrari wil deze verwachtingen inlossen, onder andere door het gebruik van lichte materialen, zoals aluminium. Het chassis zal uit aluminium bestaan en stijver zijn dan het chassis van de Ferrari 612 Scaglietti. Bovendien wordt er gefluisterd dat het design compleet vernieuwend zal zijn en de designtoekomst van Ferrari zal vastleggen. Het doek zou pas tegen 2012 van de wagen gehaald worden, dus het wordt nog eventjes wachten eer we weten hoe de nieuwe huisstijl van Ferrari eruit zal zien.

In de autowereld heerst er momenteel een algemene trend van downsizing en zelfs Ferrari, een merk dat normaal geen comprissen kent, zou hieraan meedoen. Momenteel ligt er onder de motorkap van de Ferrari 612 Scaglietti een V12-motor, maar hier en daar vangt men op dat de opvolger van de Ferrari 612 Scaglietti eventueel over een V8-motor zou beschikken, die weliswaar een turbo aangemeten zou krijgen. Bovendien zou er op het autosalon van Genève in 2014 een hybride-versie van Ferrari’s nieuwe vlaggenschip moeten staan. Of het gaat om een grapje van een insider of om bittere realiteit, weten we pas tegen dan. (via AC)

Ferrari 612 Scaglietti opvolger

Ferrari 612 Scaglietti opvolger

Ferrari 612 Scaglietti opvolger

Ferrari 612 Scaglietti opvolger

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...