Twee weken geleden zagen we een mysterieuze BMW M3 op de ring, volgens nieuwe bronnen gaat het om een straatversie van de M3 GT4.

BMWBlog heeft te horen gekregen dat het zou gaan om een straatversie van de BMW M3 die de naam M3 GT4 of simpelweg M3 GT zou krijgen. Onder de motorkap zou een ongeblazen 4.4 liter V8 plaatsnemen met een vermogen van 450 pk, 30 pk meer dan de standaard M3. De motor wordt gekoppeld aan een zeventraps DCT automaat en voor de remkracht wordt geopteerd voor keramische remmen van Brembo.

Naast het hogere vermogen zou er ook bespaard worden op gewicht, de M3 GT4 zal 100 kilo minder wegen dan de standaard M3. Dit onder andere dankzij het verwijderen van de achterbank en het plaatsen van Recaro sportstoelen vooraan. Standaard wordt de M3 GT4 dus een tweezitter, optioneel kunnen echter achteraan nog twee sportstoelen toegevoegd worden. Om de veiligheid te garanderen vinden we trouwens standaard een rolkooi in de GT4. De M3 GT4 ligt daarnaast 25 mm lager tegen de grond in vergelijking met de E92 M3. De M3 GT4 kent een Nürburgring rondetijd van 7:40 min, daarmee wil hij concurreren met de Porsche 911 GT3. De M3 GT4 zal in een gelimiteerde oplage gebouwd worden, volgens bronnen 25 stuks per jaar. Kostprijs wordt geraamd op 90.000 euro.