Zagato doet de Ferrari 550 GTZ

Ferrari 550 Zagato GTZ
Zagato kennen we al langer vanwege excentrieke en unieke coachbuilding’s. Nu hebben ze hun versie van de Ferrari 550 gemaakt.

Na lang lobbyen met de Ferraritop hebben ze dan toch groen licht gekregen voor hun eerste samenwerking. Ferrari laat niet zomaar spelen met hun allermooiste creaties, dus moesten beide partijen tot een consensus komen.  Na het akkoord zocht Zagato de wereld af naar de 5 meest perfecte 550’s, waarna ze teruggestuurd werden naar Ferrari waar ze werden bijgewerkt. Zodra de ingenieurs hiermee klaar waren in Maranello, nam Zagato het uiterlijk voor hun rekening. Resultaat is een compleet nieuwe body met de voor Zagato’s typische ronde vormen. Het interieur is ook volledig aangepast naar de noden van Zagato zelf. Zo zien we een prachtige Ferrari rode bekleding en hier en daar wat Zagatologo’s.

Omdat de Ferrari 550 Barchetta standaard al een 5.5-liter V12 motor heeft met 485pk, vond Zagato het niet nodig om motorisch nog aanpassingen te maken. Een sprintje met deze klassieker naar 100km/u is voorbij na slechts 4,2 seconden, wat niet slecht is voor een wagen uit de vorige eeuw. Topsnelheid blijft 350 km/u, waarmee je met een gerust hart wat kunt gaan cruisen op de Duitse Autobahn.

Desondanks dat Ferrari noch Zagato het 550 GTZ project officieel hebben aangekondigd, is al bekend geraakt dat de 5 ‘unieke’ 550’s alreeds een nieuwe eigenaar gevonden hebben. Kostprijs zou volgens een insider meer dan 1,5 miljoen euro bedragen.

Bij deze zijn er dus 5 personen op de wereld alweer extra gelukkig, want zeg nu zelf, wie wil er nu niet met zo’n prachtige klassieker rondrijden? (Via CarsUK.Net)

Ferrari 550 Zagato GTZ

Ferrari 550 Zagato GTZ

Ferrari 550 Zagato GTZ

Ferrari 550 Zagato GTZ

Ferrari 550 Zagato GTZ

Deel dit bericht:

1 reactie op "Zagato doet de Ferrari 550 GTZ"

  1. dimitri 30-10-2009 om 12:13

    mottig pure verkrachting

Reageer

Reactie aan het plaatsen...