Kimi Raikkonen on fire!


Het feit dat Jenson Button (mathematisch) wereldkampioen werd in de GP van Brazilië overschaduwde zowat de hele race, maar wij zijn niet vergeten dat Kimi Raikkonen – beter bekend als Iceman – het ook even warm kreeg..

Oorzaak van zijn warmte”aanval” was een fout van Heikki Kovalainen en zijn team. Hij vertrok – op aangeven van het team – te vroeg en nam zo ongewild de brandstofslang mee. In het verleden zagen we dit tafereel wel al eens passeren, maar nu was de slang nog gevuld met brandstof die op de F60 van Raikkonen terecht kwam. Wegens zijn hete uitlaat werd het hele goedje ontstoken met een vuurbal als gevolg. Kimi deed zijn bijnaam alle eer aan en bleef ijzig kalm. Zijn reactie achteraf was dat hij de warmte vooral in zijn oog voelde, waarvoor hij mijn respect al krijgt. Door zijn ijzige kalmte bleef hij in de punten rijden en behaalde hij na de finish toch nog 2 punten, broodnodige punten in het constructeurskampioenschap voor Ferrari.

Na een zoektocht op YouTube vonden we enkele soortgelijke gevallen. Het valt best op dat de Scuderia Ferrari erg frequent voorkomt, misschien toch eens alle procedures van in 2007 nakijken? Of juist niet, want vanaf volgend jaar zal tanken tijdens de race verboden worden, zodoende alle wagens een grotere brandstoftank zullen meedragen. Of dat zal lijden tot een spannender raceverloop of eerder tot explosieve brandbommen zal de toekomst uitwijzen.

Kimi Raikkonen vs Heikki Kovalainen – GP van Brazilië 2009

Kimi RaikkonenGP van Valencia 2007

Christian AlbersGP van Frankrijk 2007

Felipe Massa – GP van Singapore 2007

youtube=

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...