Nederland aan de Mitsubishi iMiev


Om ook onze Nederlands lezers een plezier te doen gaan we het even over de Mitsubishi iMiev hebben, die door de Nederlands regering gepromoot zal worden.

Dat kwamen de Nederlandse Eerste Minister Balkenende en Osamu Masuko van Mitsubishi overeen. In Nederland wil de regering namelijk elektrische voertuigen promoten en het wil de Mitsubishi iMiev voor dat doeleinde gebruiken. De regering zal het ‘E-Team’  oprichten, dat de promotiecampagne rond elektrische modellen zal leiden. Het uiteindelijk doel van deze actie is dat het wagenpark van de staat deels elektrisch wordt.

De eerste Mitsubishi iMiev die geleverd werd is uiteraard een oranje exemplaar geworden. Niet alleen Nederland werkt mee aan dit project, ook Monaco, Ijsland en Hong Kong zien de iMiev wel in het wagenpark van de overheid passen.

De iMiev beschikt over een grote hoeveelheid batterijen, die onderaan de wagen zijn aangebracht. Op die manier is het zwaartepunt behoorlijk laag, en zou de iMiev ondanks zijn hoogte toch in staat zijn voldoende rijplezier te verschaffen. Door het feit dat de batterijen onderaan liggen, is er nog ruimte genoeg voor bagage en passagiers. Mitsubishi rustte de iMiev uit met een nieuw Operating System, dat ervoor zorgt dat alle energie naar de juiste plaats gaat en dat er zo weinig mogelijk verspild wordt.

Wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn, kan je ongeveer 160 km afleggen. Het opladen kan op 3 verschillende manieren. Ten eerste kan je de wagen op je energienet thuis aansluiten, aan een 100 V of 200 V stekker, maar er zijn ook speciale laadstations, waar je iMiev snel kan opladen. De 100 V stekker dient 14 u aangesloten te worden om de wagen volledig op te laden, de 200 V stekker hoeft maar half zo lang in te zitten. De snelle oplading gebeurt in 30 minuten.

Mitsubishi iMiev

Tokyo, October 28, 2009 — The Netherlands’ Prime Minister Balkenende and President Osamu Masuko of Mitsubishi Motors Corporation (MMC) held a meeting on October 27th, and MMC agreed to support the Netherlands in their electric vehicle (EV) promotion program.

The Netherlands government has already launched this June a subsidy program to provide incentives for EV evaluation trials and demonstration projects and is working on popularization of the EV as one method of sustainable transportation. The Netherlands government intends to put in place a taskforce called the “E-Team,” composed of both members of the government and the private sector to explore the issue, and requested MMC’s support in their EV promotion program.

MMC has already concluded memorandums of understanding (MoU) with the Monaco, Iceland, and Hong Kong governments regarding testing and promotion of EVs. MMC supplied i-MiEVs to the governments and is supporting efforts led by each government to promote EVs in each country.

MMC delivered its new-generation EV, the i-MiEV, to the Netherlands Embassy in Japan in late September. This is the first time MMC has delivered an i-MiEV to an embassy in Japan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...