Mazda Kiyora Concept in Tokio

Mazda_Kiyora_Concept
Mazda stelde op het autosalon van Tokio de Mazda Kiyora Concept voor, een voorbode voor de toekomst.

De bedoeling  van dit conceptmodel is te tonen waartoe Mazda in staat is op gebied van motoren en transmissies. De nieuwe benzinemotor met directe injectie, de nieuwe propere dieselmotor én de efficiëntie transmissie van Mazda, die allen onder het SKY-project van Mazda vallen, werden er tentoongesteld.

De SKY-G directe injectie slaagt er in 15% minder benzine te gebruiken dan voorheen, door op elke manier wrijving tegen te gaan en de optimale mengeling van brandstof en lucht te vinden. De Mazda 3 kan met die motor de zuinigheid van de Mazda 2 evenaren. De SKY-D dieselmotor slaagt erin 20% minder te verbruiken dan de 2.2 liter diesel waarover Mazda nu beschikt. Daarvoor zorgen nieuwe injectoren en een turbocharger.

De SKY-Drive automatische transmissie slaagt erin om het verbruik nogmaals met 5% omlaag te krijgen. De frictie van deze versnellingsbak werd verlaagd en een nieuwe koppeling met een geoptimaliseerd systeem moet de oude vervangen. Deze versnellingsbak beschikt niet over een dubbele koppeling, maar voelt wel zo aan, laat Mazda weten. Op het concept werd er bovendien gebruik gemaakt van lichte materialen en implementeerde Mazda haar Start/Stop-systeem. (via 4WN)

Mazda Kiyora

Mazda Kiyora

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...