Impressie: nieuwe BMW X3

nieuwe BMW X3
De huidige BMW X3 moet het nog één jaar uitzingen, tijd om vooruit te blikken naar de volgende generatie BMW X3.

De BMW X3 is binnen de BMW X-Familie een beetje de vreemde eend in de bijt, de wagen sluit niet meer zo goed aan bij het design van de andere X-modellen. Daarom zal BMW volgend jaar een vernieuwde X3 voorstellen die de concurrentie met de Audi Q5 en Mercedes GLK moet aankunnen. Dankzij verbeteringen aan het interieur, exterieur en de techniek wil BMW in het segment van de kleine SUV’s terug de leiding nemen die het sinds de introductie van de GLK en Q5 verloor.

Op de impressiefoto zien we dat de koplampen en de grille meer in de richting van de BMW X1 toegroeien, in profiel herkennen we de huidige X3 nog maar het geheel werd iets vloeiender en gestroomlijnder gemaakt. De X3 wordt ook iets groter dan de vorige generatie, zo zal deze perfect tussen de X1 en X5 gepositioneerd worden. De optielijst wordt ook uitgebreid met verschillende nieuwe technologieën zoals night-vision, heads-up display, Bi-Xenon koplampen met cornering functie en nieuwe stoelen met massagefunctie en ventilatie.

Het motorenaanbod zou gelijk blijven aan het huidige aanbod, in Europa kunnen we kiezen tussen vier dieselmotoren met vermogens tussen 177 en 300 pk. Wie voor een benzinemotor opteert kan tussen 231 en 306 pk kiezen. Wel nieuw zou de introductie zijn van een hybride model, hierover hebben we echter nog geen details. De nieuwe X3 zal als alles goed gaat op het autosalon van Genève voorgesteld worden en vanaf midden volgend jaar bij de dealers staan. (Via: MotorAuthority)

nieuwe BMW X3

Deel dit bericht:

2 reacties op "Impressie: nieuwe BMW X3"

  1. Zolex 26-10-2009 om 15:07

    eindelijk, de vorige X3 was heel zwakjes van design !

  2. XliljeezyX 26-10-2009 om 15:16

    Deze is niet veel sterker..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...