Video: Bentley Continental Supersports op Nurburgring

Bentley Continental Supersport
We zagen alreeds eens actiebeelden van Bentley’s krachtigste creatie ooit, nu hebben we beelden waarbij de Supersport over de Nürburgring scheurt, beter bekend als de groene hel.

Chauffeur van dienst is terug Derek Bell, die ons meeneemt over de 16 mijl grote omloop en daarbij ons veel informatie geeft over het circuit, voor moesten we eens zelf zin krijgen om eens een rondje te gaan rijden! Derek Bell is een beetje een oude knor, met zijn 68 jaar is hij niet bij de jongste in de racewereld. Hij won wel 5 maal de befaamde Le Mans uithoudingsrace en reed enkele jaren in de Formule 1 bij Ferrari & McLaren.

De Supersportversie is gebaseerd op de Continental GT Speed, maar heeft aanpassingen gekregen om te rijden op E85, een mengsel van 85 procent bio-ethanol en 15 procent benzine. Deze Supersports is zeker geen unicum, want tegen 2012 wil Bentley dat zijn volledige gamma geschikt is voor E85.

Dat gaat echter niet ten koste van de sportiviteit. De W12-krachtbron van het standaardmodel werd opgevoerd tot liefst 630 pk, terwijl een koppel van 800 Nm beschikbaar is bij 1700 toeren! Om dat vlot op de weg te zetten, beschikt de Continental Supersports over vierwielaandrijving en een zestrapsautomaat van ZF. Na 3,9 seconden wijst de snelheidsmeter al 100 km/u aan en dat gaat zo door tot 329 km/u.

Niet alleen het extra vermogen maakt de Supersports sneller. Bentley gooide de achterzetels uit het interieur en plaatste voorin sportzetels uit leder en koolstofvezel. In totaal weegt de Supersports 110 kg minder dan de gewone Continental Speed, al blijft hij met een leeggewicht van 2.315 kg een dikkertje.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Bentley Continental Supersports op Nürburgring"

  1. Alfa156 22-10-2009 om 18:14

    ik denk dat ik eens opslag ga vragen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...