Nissan brengt kleine update voor je GT-R

Nissan GT-R update
Sinds de komst van de sportwagen van Nissan is het duidelijk geworden dat de gevestigde waarden een extra waardige tegenspeler hebben gekregen. De Jappen konden daarom ook niet achterblijven en hebben een update uitgebracht op het autosalon van Tokyo.

Maar ga nu niet wakker gaan liggen van de updates, zo wereldschokkend zijn ze niet. De update is beschikbaar vanaf begin volgend jaar, en brengt een nieuwe Carwings navigatiesysteem met een grote harde schijf zodat je naar hartenlust kaarten en muziek kan opslaan in je auto. Ook is de kleine diffuser van de GT-R SpecV vanaf heden standaard.

Qua prestaties hebben we relatief kleine updates. Zo heeft Nissan de veringen aangepast zodat de chauffeur meer comfort heeft, zonder het contactgevoel met de weg te verliezen. Ook de aangepaste vering en schokdempers dragen bij tot deze beleving. De topversie van de GT-R, de SpecV, krijgt ook aangepaste dempers en nieuwe high performance banden van Dunlop. De vorige Bridgestone’s blijven nog steeds beschikbaar, maar nu als optie.

Tot slot krijgen beide GT-R’s motorische aanpassingen om ze beter te doen functioneren in het lage en middelmatige toerenbereik, bijvoorbeeld bij rustig cruisen of stadsverkeer. Door aanpassingen aan de ventilatie krijgt de motor meer lucht en zal het verbruik licht zakken. Nu is het wel zo dat er wellicht niemand een GT-R koopt om te gaan cruisen in een stadskern.

De Japanse prijzen voor deze GT-R liggen rond de 60.000 euro voor de standaard uitvoering en bijna het dubbele voor de hardcore SpecV versie. Momenteel vind je deze enkel nog maar terug in Japan, waar er 7 dealers geselecteerd waren voor de verkoop. Mocht je eentje willen verschepen zal je dus nog een serieuze meerprijs moeten betalen voor het transport en de import. Nissan zou eind dit jaar de GT-R SpecV ook in Europa willen lanceren, of ze daarbij een linksgestuurde versie van de SpecV voor zullen uitbrengen is nog niet bekend. (Via WCF)

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Nissan GT-R update

Deel dit bericht:

4 reacties op "Nissan brengt kleine update voor je GT-R"

 1. XliljeezyX 22-10-2009 om 22:42

  Ik vind het nog steeds een te groote, te lompe en lelijke auto.
  Prestaties zijn daarin tegen wel leuk.

 2. Kaaskop 24-10-2009 om 9:50

  Groot, lomp, lelijk? schoonheid komt van binnen, you know? check deze maar: http://www.youtube.com/watch?v=LTm8alJ4bFM&feature=player_profilepage#

 3. Buyck 24-10-2009 om 10:23

  “De Japanse prijzen voor deze GT-R liggen rond de 60.000 euro voor de standaard uitvoering en bijna het dubbele voor de hardcore SpecV versie. ”

  Dit is echt betaalbaar! Zo’n prijs voor zo’n supercar fenomenaal qua prijs legt hij de andere kandidaten het vuur aan de schenen! KNAP… echt KNAP!

 4. XliljeezyX 24-10-2009 om 11:24

  @Kaaskop, Ik zei dan ook:
  ‘Prestaties zijn daarin tegen wel leuk.’

  En dat filmpje kende ik al, echt ongelooflijk snel.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...