F1: Jenson Button is wereldkampioen

Formule 1 - Jenson Button
De Brit Jenson Button van BrawnGP is zondag voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen geworden in de F1. Hij had in de GP van Brazilië genoeg aan een vijfde plaats om een onoverbrugbare voorsprong te verkrijgen.

De winst in Brazilië ging naar de Australiër Mark Webber van het RedBull team, die finishte voor Robert Kubica van BMW. Aangezien BMW er dit jaar mee stopt leverde de Pool een mooi visitekaartje af van zijn kunnen. Bij Renault kijken ze waarschijnlijk al uit naar zijn komst! Derde werd Lewis Hamilton die een verrassend goede race reed en beloond werd met de laagste podiumplaats. Door zijn derde plaats nadert McLaren op 1 punt van Ferrari voor de derde plek in het constructeurskampioenschap, de enige plaats waar er nog wat spanning hangt, aangezien al de rest al vast ligt.

De 29-jarige Jenson Button won dit seizoen zes grote prijzen, voornamelijk in het begin van het seizoen. Hij behaalde overwinning na overwinning met een nieuw team, en iedereen keek vol verbazing, maar moest het jammer genoeg aanschouwen. Volgende week is de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, eveneens een nieuw circuit. In het wereldkampioenschap heeft Button nu een veilige marge, en kan niemand zijn titel nog ontnemen. Grootste dreiging kwam van zijn teamgenoot Rubens Barrichello, maar toen die zondag een lekke band kreeg in het slot van de race werd het vrij duidelijk dat niemand Button nog zou kunnen bedreigen. De laatste kanshebber voor de titel was de jonge Duitser Sebastian Vettel, die eveneens een goede race reed en vierde werd, maar ook hij was er aan voor de moeite.

Behalve het wereldkampioenschap, heeft BrawnGP ook het constructeurskampioenschap gewonnen. Een unieke dubbel in het debuutjaar van een team in de Formule 1. Jenson Button volgt zijn landgenoot Lewis Hamilton op, die vorig jaar in een erg spannende slotrace in de allerlaatste bocht wereldkampioen werd, ten nadele van Felipe Massa van Ferrari. Desondanks de wereldkampioen al bekend is hebben alle teams nog steeds de strijdvaardigheid om voor de overwinning te gaan. Maar niet dat het iets zal uitmaken.

Onderstaande beelden tonen de vreugde bij het BrawnGP team. Eveneens kronen we Webber tot pechvogel van de week omdat de kersverse wereldkampioen alle media-aandacht kreeg, en zijn overwinning in een vergeten hoekje ging.

Formule 1 - Jenson Button

Formule 1 - Jenson Button

Formule 1 - Jenson Button

Formule 1 - Jenson Button

Formule 1 - Jenson Button

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...