Video: Wiesmann GT MF4: live bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces
Op het Autosalon van Frankfurt wou Wiesmann eens iets speciaals doen. Ze bouwden namelijk een GT MF4 vanaf nul op vanop de beursvloer. Van het hele proces is er een stopmotionfilmpje gemaakt, dat ons de kans geeft om het bouwproces relatief live te volgen.

De sexy Wiesmann heeft een van BMW geleende 4.8 liter V8 waaruit er 367pk gehaald werd. Topsnelheid is juist geen 300km/u, een sprintje naar 100 km/u zal slechts 4.6 seconden in beslag nemen, hoofdzakelijk te danken aan het lichtgewicht van deze klassiek ogende sportwagen.

In het onderstaande filmpje zien we per seconde een ander beeld van het bouwproces, en dit 231 seconden lang. Elke seconde stelt een half uur werk voor, dus een vlugge rekensom brengt ons bij een totaal van 116 uur om een Wiesmann GT in elkaar te steken, maar op de IAA deden 2 ingenieurs van Wiesmann er 10 dagen over, om het showelement toch een beetje te behouden.

Omdat deze prachtig ogende wagens redelijk populair worden, besloot Wiesmann om de productie op te drijven door een extra fabriekshal te bouwen, zo kunnen er momenteel per jaar zo’n 300 Wiesmann’s geleverd worden. Kostprijs voor een MF4 is zo’n 120.000 euro, voor de V10 MF5 betaal je 180.000 euro. Mocht dit meer zijn dan dat je budget toelaat, dan kan je opteren voor een goedkopere roadster versie. Voor 94.000 euro heb je een Wiesmann Roadster, wel maar met een 6-in-lijn die toch nog 343pk levert.

In ruil krijg je een sportwagen die intern niet moet onderdoen voor de concurrenten, maar extern er beeldig uitziet. Wiesmann focust steeds erg op het behoudt van hun typerend uiterlijk, waar wij niet rouwig om zijn! (Via WCF)

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Wiesman Roadster bouwproces

Deel dit bericht:

8 reacties op "Video: Wiesmann GT MF4: live bouwproces"

 1. SSq 21-10-2009 om 19:49

  Ik wist wel dat Wiessmann het motorblokje bij BMW haalt… maar hebben ze dan daadwerkelijk geen moeite gedaan om de BMW logo eraf te halen? Laat staan de afdekplaat te veranderen?

 2. BNNY 21-10-2009 om 19:54

  Volgens mij ben je verplicht dat te laten zitten als je motoren overkoopt van BMW.

 3. Tim 21-10-2009 om 20:01

  Inderdaad, bij pagani zonda zie je ook AMG op het motorblok hoor:)
  Een Wiesmann is echt prachtig

 4. SSq 21-10-2009 om 20:38

  Hmm… maar bij bijvoorbeeld de porsche laten ze toch ook geen Audi (of godbetert VW) logo staan :/? misschien zijn Pagani en Wiesmann uitzonderingen

 5. XliljeezyX 21-10-2009 om 20:41

  @SSq
  Porsche bouwt eigen motoren.

  @BNNY
  Dus op de V12 van een Rolls Royce staat ook een BMW logo?
  Nee, dat ligt anders volgens mij.

 6. BNNY 21-10-2009 om 20:53

  @XliljeezyX

  Wiesmann KOOPT bij BMW motoren in, en plaats die ‘standaard’ in hun beeldige creaties.
  Rolls Royce IS eigendom van BMW en neemt/krijgt dus gewoon motoren uit het grote motorenrek van de Duitsers. De dikke 6L V12 uit de BMW 7 serie die Rolls overneemt wordt ook eerst nog onder handen genomen door hun eigen ingenieurs, zo boren ze hem uit tot een 6.6L

 7. Brambo 21-10-2009 om 22:48

  En hoe zit het dan bijvoorbeeld met Dodge die oude Dieselmotoren van VW gebruikt?

  Voor de rest een heel leuk filmpje van een geweldige wagen!
  Moest ineens terugdenken toen ik jaren geleden voor het eerst van Wiesmann hoorde. Ik was er onmiddellijk weg van, en ben dat nu nog steeds!

 8. SSq 21-10-2009 om 23:42

  @XliljeezyX

  Ik had het dan ook over de Cayenne diesel 😉

  sorry, vergeten vermelden

Reageer

Reactie aan het plaatsen...