Mercedes C63 AMG Performance Package Plus

Mercedes_C_63_AMG_Package_Plus
Voor wie dacht dat de Mercedes C63 AMG niet extremer kon worden: hier is de Mercedes C63 AMG Performance Package Plus die het tegendeel moet bewijzen.

Voor de AMG-divisie bleek 457 pk achteraf bekeken net dat beetje te weinig te zijn, dus biedt het Performance Package Plus de C63 AMG zo’n 30 pk extra, wat het totaal op 487 pk brengt. Op die manier zou de C63 AMG nog meer in de buurt moeten komen van de 500 pk sterke DTM-racers. De topsnelheid bedraagt nog steeds 250 km/u,  maar de nul naar honderd tijd werd wat verscherpt, nu rijd je met je C63 AMG 100 km/u na 4,4 seconden, wat 1 honderdste sneller is. Nul naar 200 gaat 1,2 seconden sneller met het Performance Package Plus.

Het pakket omvat naast deze vermogensupgrade onder meer nog een nieuw remsysteem, een stuur dat sportiever is dan ooit tevoren en een nieuwe carbon spoiler. In de motor zelf gebruikte Mercedes technolgie die het bij de SLS AMG gebruikte, en kon daardoor 3 kg besparen. Het vermogen van de wagen piekt bij 6.800 toeren, maar bij 5.000 toeren zijn de 600 Nm’s al volledig ter uwer beschikking.

Dit racebeest zou 13,4 liter per 100 km verbruiken, maar elke zichzelf respecterende AMG-chauffeur zal daar wel meerdere liters bij krijgen. De beginprijs van dit pakket komt neer op €7080.5 voor de saloon-versie en €6426 voor de estate-versie. Een extra optie is het designo leder, dat zo goed als de volledige wagen inpakt met leder. Kostprijs: €2856. Alle prijzen zijn inclusief 19% BTW.

Mercedes C63 AMG Performance Package Plus

Mercedes C63 AMG Performance Package Plus

Affalterbach – Enhanced driving dynamics ex factory for the Mercedes-Benz C 63 AMG: the new Performance Package Plus is an attractive optional extra that is designed to appeal to the power-hungry sports driver. The Performance Package Plus increases output by 22 kW/30 hp to 358 kW/487 hp. As a result, the C-Class approaches the level of performance offered by C-Class DTM vehicles, which deliver 377 kW/500 hp. The Performance Package Plus is available for the saloon and estate models and includes an AMG high-performance braking system featuring composite technology on the front axle, a carbon fibre spoiler lip (saloon) and an AMG performance steering wheel in nappa leather/Alcantara.
With the Performance Package Plus, the C 63 AMG accelerates from 0 to 100 km/h in 4.4 seconds and 0 to 200 km/h in 13.9 seconds. This beats the 336 kW/457 hp standard model by up to 1.2 seconds (0–100 km/h: 4.5 seconds; 0–200 km/h: 15.2 seconds). The top speed is 250 km/h (electronically limited).
The improvement in power output to 358 kW/487 hp is due to the AMG 6.3-litre V8 engine’s modified engine compartment: the forged pistons adopted from the new SLS AMG super sports car together with new connecting rods and a lightweight crankshaft translate into a weight saving of three kilograms. Reduced inertia boosts the agility and responsiveness of the uprated V8 engine, which is recognisable from the variable intake manifold painted in titanium grey. New engine management completes the powertrain measures in the Performance Package Plus for the C 63 AMG.
Key data at a glance:

Mercedes-Benz C 63 AMG with Performance Package Plus
Cylinder arrangement

V8
Cylinder angle

90°
Valves per cylinder

4
Displacement

6208 cc
Bore x stroke

102.2 x 94.6 mm
Compression ratio

11.3:1
Output

358 kW/487 hp at 6800 rpm
Max. torque

600 Nm at 5000 rpm
Maximum engine speed

7200 rpm
Engine weight (dry)

196 kg
Fuel consumption NEDC combined

13.4 (13.6) l/100 km
CO2 emissions

318 (323) g/km
Acceleration 0–100 km/h

4.4 (4.5) s
Top speed

250 km/h*
*electronically limited; figures in brackets: estate model
AMG high-performance braking system featuring composite technology
The Performance Package Plus braking system has been adapted to the enhanced driving dynamics. A new AMG high-performance braking system ensures greater stability when driving dynamically, with compound brake discs on the front axle and red painted brake callipers all round showing the AMG logo. The brake discs feature a composite design and are connected to an aluminium bowl to avoid temperature peaks. The connection between the disc and bowl is new: instead of the usual screw connection, the aluminium bowl is now connected to the brake disc via cast-in arms. The advantage is more homogenous temperature distribution on the brake disc.
A further identifying feature of the Performance Package Plus is the AMG carbon fibre spoiler lip on the boot lid (saloon). In the interior, the AMG performance steering wheel in nappa leather with a grip area trimmed in Alcantara feels good, while at the same time making a striking visual impact.
The new AMG Performance Package Plus is available for C 63 AMG saloon and estate models and can be ordered now. The sales price is €7080.50 or €6426
(saloon/estate; prices include 19% VAT) with the market launch taking place in December 2009.
Extended appointments in black designo leather
New black designo leather as an optional extra will enhance the interior even further and covers the upper section of the dashboard, the upper door trim and the armrest on the centre console. This high-quality feature is available in conjunction with nappa leather appointments for €2856 (price includes 19% VAT).
The internationally successful C 63 AMG model
The C 63 AMG is one of the most popular vehicles in the Mercedes-AMG model range. In 2008, 8100 units of this high-performance car were sold worldwide. The C 63 AMG demonstrates its sports credentials in international motorsport as well as on the road. For example, the C 63 AMG estate is used as the official F1™ medical car and the C 63 AMG saloon acts as a safety car in the DTM German Touring Car Masters.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Mercedes C63 AMG Performance Package Plus"

  1. Tim 22-10-2009 om 11:12

    Superwagen, in break-versie ook..
    Hoop dat er nog eens een nieuwe RS4 komt als concurrent.
    Maar het geluid van deze c 63 amg is gewoon wonderbaar.

  2. Alfa156 22-10-2009 om 12:25

    geef mij maar een alfa

Reageer

Reactie aan het plaatsen...