Eerste Foto’s: Kia Cadenza

Kia Cadenza
Kia heeft de eerste foto’s en details vrijgegeven van de Kia Cadenza, een luxe sedan voor de Europese markt.

De Cadenza komt voort uit het KND-5 Concept en oogt eigenlijk best wel knap. In profiel heeft de wagen wat weg van de Insignia en vooraan krijgt hij LED’s om de concurrentie met Audi aan te kunnen gaan. Momenteel kregen we enkel nog maar foto’s van het profiel en de neus van de Cadenza. Het geheel is veelbelovend, al hebben we wat moeite met de voorgrille.

Binnenin zou de Kia een zwevend dashboard krijgen met sfeerverlichting en een resem high-tech opties. Zo staan er elektrische verschuifbare stoelen, geventileerde voorstoelen, een verwarmd stuurwiel en een automatisch ontwasemingsysteem op de optielijst. Volgens Kia CEO, Soon-Nam Lee, moet de Kia Cadenza trots naast de Duitse sedans kunnen staan.

Onder de motorkap worden onder andere een 175 pk sterke 2.4 liter viercilinder benzine verwacht en een 273 pk sterke 3.5 liter V6. Standaard zullen de voorwielen aangedreven worden maar optioneel kan er gekozen worden voor vierwielaandrijving. De Kia Cadenza zal begin volgend jaar officieel onthuld worden.

Kia Cadenza

Kia Cadenza

Kia Cadenza

Kia reveals name of all-new luxury sedan

(Seoul) October 18, 2009 – Kia Motors Corporation has unveiled the first official picture and export market name of the production version of its KND-5 concept car – an all-new sedan designed to satisfy drivers’ desire for refinement, safety and emotional satisfaction by creating ‘ideal’ driving conditions.

The stylish luxury sedan, which is to be called ‘Cadenza’ in markets outside of Korea, will make its overseas premiere at the Saudi Arabia, Kuwait and Dubai international motor shows, towards the end of the year.

The Cadenza name is derived from an Italian musical term used to describe an elaborate, ornamental flourish for a concerto or aria. It perfectly symbolizes the dynamic sedan’s striking design philosophy and upscale image.

Sporty and sleek in appearance, Cadenza features a bold headlamp design with attention-grabbing LED surrounds and a purposeful, athletic character line. The prominent front grille and stylish taillights emphasize the car’s high-tech feel and are a continuing expression of Kia’s dramatic design DNA.

On the inside, there is a futuristic ‘floating’ dashboard that highlights Kia’s uniquely innovative design approach. The welcome system turns on the exterior puddle and interior lights to ‘greet’ the car owner, while the interior mood lighting strip, which runs along the dashboard to the door trim, creates a warm atmosphere within the vehicle.

Kia Cadenza’s dynamic design and driving performance, allied with a raft of competitive passenger-friendly high-tech features, will make it a leader in the large, luxury sedan market segment.

Available new technologies will include a heated steering wheel (for winter driving in cold markets), powered extendable seat cushions (for extra thigh support), automatic defogging of the windshield and ventilated front seats (for cool comfort in hot markets).

Soon-Nam Lee, Director of the Overseas Marketing Group, Kia Motors Corporation, said, “New Cadenza will showcase the continuing evolution in Kia’s striking design language through the harmonious blend of light and lines. It will also present a new concept in luxury sedans in terms of performance and technology.”

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste Foto’s: Kia Cadenza"

  1. Dries 20-10-2009 om 15:31

    Amai! Wat een vooruitgang voor KIA. Hopelijk werken ze nu meer aan de afwerking en gebruiken ze ietwat hoogwaardige materialen zodat ze effectief kunnen concureren met de Duitse sedans…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...