Komt Audi A1 ook als cabrio en 4×4?

Audi A1
Volgens het Britse CAR Magazine komt de toekomstige Audi A1 er niet enkel als driedeurs en vijfdeurs maar komen er nog meer varianten van de A1.

Dat besluit het Britse magazine uit een interview met Peter Schwarzenbauer, verantwoordelijke voor de Marketing bij Audi. Volgens Schwarzenbauer zal de Audi A1 starten als driedeurs versie waarna het het gamma in dezelfde mate uitgebreid zal worden als de Audi A3. We mogen dus in ieder geval rekenen op een vijfdeurs en cabrio variant op basis van de A1. Maar ook een vierwielaangedreven variant lijkt plausibel, deze zou de strijd moeten aangaan met MINI’s Crossover Concept en zou als Q1 door het leven gaan.

De verschillende varianten op basis van de Audi A1 maken deel uit van het plan van Audi om tegen 2015 het aantal modellen van 32 naar 42 op te drijven. Van de Audi A1 alleen al wordt verwacht dat hij in het eerste jaar 80.000 keer verkocht zal worden.

Naast de vraag naar de mogelijke varianten van de Audi A1 werd Schwarzenbauer ook gevraagd hoe de nieuwe A1 eruit zal gaan zien. Ook daar moeten we niet veel wonderen verwachten, de productieversie van de A1 zal volgens Schwarzenbauer erg goed lijken op de twee conceptmodellen: de A1 Concept en A1 Sportback Conept.

Audi A1 Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...