Hyundai stelt zuinige i30 CRDI Blue voor

Hyundai i30 CRDI Blue
Hyundai heeft de i30 CRDi “Blue” gelanceerd, deze stoot dankzij nieuwe generatie CRDi motoren en een Start/Stop-systeem maar 113 gram CO2 uit per kilometer.

De i30 Blue is dankzij de nieuwe generatie U2-dieselmotoren schoner, zuiniger en stiller dan de uittredende 1.6 CRDi motor met 90 pk. Daarnaast wordt de motor standaard gekoppeld aan een manuele zesbak. Met de i30 Blue wil Hyundai inspelen op de steeds groter wordende vraag naar groene auto’s. Dankzij de lage CO2-uitstoot van 115 gram CO2 per kilometer (113 gram met Start/Stop) heeft de i30 Blue recht op een overheidspremie van 3% op het aankoopbedrag.

De nieuwe U2-motor is beschikbaar met twee vermogens: 90 en 115 pk. De nieuwe motor beantwoordt uiteraard aan de strenge EURO 5 emissienorm. De motor kan optioneel gecombineerd worden met een Start/Stop systeem waardoor de motor bij stilstand afslaat om brandstof te besparen. Volgens Hyundai kan dit in een stadsomgeving een verbruikswinst van 15% opleveren, het gemiddelde normverbruik ligt 7% lager. Het Start/Stop systeem kan zowel voor de variant met 90 als de variant met 115 pk gekocht worden en kost als optie 300 euro.

Hyundai vraagt voor de i30 CRDI Blue 16.246 euro (inclusief overheidspremie). De i30 is leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Comfort, Lounge en Style.

Hyundai i30 CRDI Blue

Hyundai i30 CRDI Blue

Hyundai i30 CRDI Blue

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...