Spyvideo: toekomstige BMW M5 op de ring

BMW M5 Toekomstig Spyshot
Dat BMW zijn atmosferische V10 uit de M5 zal schrappen is al langer bekend, vandaag kunnen we alvast horen hoe de biturbo V8 klinkt.

In de video horen we duidelijk het aanzuiggeluid van de twee turbo’s, mensen die dus stiekem nog hoopten op een atmosferische V10 in de nieuwe M5 zijn eraan voor de moeite. Nu is het enkel nog gissen in welke configuratie de V8 motor onder de motorkap van de nieuwe M5 zal liggen. De meest logische optie lijkt ons dat BMW kiest voor de 4.4-liter V8 uit de X5 M en X6 M, deze zorgt voor een vermogen van 555 pk en beschikt over 680 Nm koppel. Een andere mogelijkheid is een direct ingespoten 4.8 liter V8 die goed zou zijn voor 600 pk.

De BMW M5 zou verder beschikken over een soort KERS systeem zoals we dat ook wel kennen van de Formule 1. Verder wordt er ook nog gespeculeerd over het versnellingsapparaat dat BMW zal kiezen voor de nieuwe M5. Wordt het een DCT (Dubbele koppeling) met zeven of acht trappen? Of wordt het een zestraps automaat net als in de X5 M en X6 M? Het blijft in ieder geval ook op dat vlak nog even gissen.


(Via: Bimmerfile / Autoblog)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...