Meer details: Subaru Hybrid Tourer Concept


Dat Subaru op het autosalon van Tokyo de Hybrid Tourer Concept zal voorstellen wisten we jullie vorige week al te vertellen, vandaag hebben we echter meer details over het nieuwste conceptmodel van Subaru.

Subaru heeft enkele nieuwe foto’s vrijgegeven van zijn Hybrid Tourer Concept dat volgende maand op het autosalon van Tokyo voorgesteld zal worden. Het conceptmodel combineert milieuvriendelijke technologie met veiligheid, de Hybrid Tourer krijgt zoals elke Subaru vierwielaandrijving en een boxer motor. Uniek is het sportieve design dat Subaru in petto heeft voor zijn nieuw conceptmodel.

Het design bestaat uit een moderne coupé met vleugeldeuren en een erg scherp gevormde voorruit. Binnenin vinden we door de unieke positionering van de ruiten erg veel lichtinval. De passagiers beschikken daarnaast elk over een aparte stoel.

Onder de motorkap vinden we een 2 liter viercilinder boxermotor met directe injectie en een turbo, het vermogen wordt via een Continue Variabele Transmissie (CVT) naar de vier wielen overgebracht. Naast de boxermotor vinden we ook twee elektrische motoren in de Hybrid Tourer, één op elke as.

Bij het starten of het rijden aan lage snelheden wordt enkel de achterste elektromotor geactiveerd, hierdoor kan er zonder de verbrandingsmotor gereden worden. Bij gewoon rijden wordt de verbrandingsmotor primair aangesproken, bij acceleraties of wanneer de verbrandingsmotor een duwtje in de rug kan gebruiken treedt ook hier de achterste elektromotor in werking. Wanneer de bestuurder opwaarts accelereert treed de voorste elektromotor in werking, deze wordt normaal enkel gebruikt als generator voor de lithium-ion batterijen maar kan ook inspringen om de vooras aan te drijven en zo verbeterde prestaties te bewerkstelligen.

De Subaru Hybrid Tourer Concept is verder nog met enkele technologische snufjes uitgerust, zo beschikt het conceptmodel over een automatisch Start/Stop-systeem en wordt de remenergie gerecupereerd. Ook op het gebied van veiligheid is de Hybrid Tourer Concept goed uitgerust, het innovatieve EyeSight werkt met een camera die de bestuurder assisteert en waarschuwt bij gevaarlijke situaties. (Via: MotorAuthority)

Subaru Hybrid Tourer Concept

Subaru Hybrid Tourer Concept

Subaru Hybrid Tourer Concept

Subaru Hybrid Tourer Concept

Subaru Hybrid Tourer Concept

Subaru Hybrid Tourer Concept

Subaru Hybrid Tourer Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Meer details: Subaru Hybrid Tourer Concept"

  1. XliljeezyX 11-10-2009 om 16:47

    en waar is dit goed voor?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...