Massa herstelt snel(ler)

F1 Ferrari Felipe Massa
Felipe Massa herstelt sneller dan verwacht van zijn zware crash tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Na veel fysieke training dringt zich nu een echte test aan met een F1 wagen.

Felipe Massa werd geraakt tijdens de Grote Prijs op de Hungaroring door een losvliegende bout van de BrawnGP van zijn landgenoot – en goede vriend – Rubens Barrichello waarop hij aan een serieuze snelheid de controle verloor en in de bandenstapel ging. In een ernstige coma werd Massa toen in alle heil overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand wou toen zeggen of hij ooit nog zou racen, maar 2 maand later bewijst Massa dat hij een grote beschermengel heeft.

Op 2 maand heeft hij zich volledig hersteld van zijn ongeval, zelfs de wonde is dankzij plastische chirurgie redelijk goed weggewerkt. Omdat een snel herstel voor iedereen beter was, werd de schedelbreuk voornamelijk opgelost door een metalen plaat, maar het doel heiligt de middelen. Na 1 maand begon Felipe aan de conditietraining, onder het strenge maar goedkeurende oog van de Ferrari dokters die Massa intensief begeleidden. Toen dat goed begon te lukken kreeg Massa groen licht van de dokters om te beginnen met karten, zodoende hij zijn raceskills terug kon trainen.

Deze week ging Massa – zoals het een goede werknemer beaamt – terug werken na minder dan 2 maand ziekteverlof. De eerste dagen hing hij rond in de Maranello fabriek, waarbij hij iedereen bij de Scuderia persoonlijk bedankte voor de steun. Erna was het tijd voor de simulator, Massa reed met de GP2 afstelling op het circuit van Barcelona. Volgende week maandag zou Massa terug echt in een bolide stappen, het F2007 model omdat testen jammergenoeg verboden is tijdens het seizoen. Afwachten hoe de resultaten zijn, maar Massa schat zijn kansen om dit seizoen nog te racen niet al te hoog meer in.

Jammer voor de Braziliaan, want hij wou graag zijn comeback vieren op zijn eigen GP, de Grote Prijs van Brazilië volgende week. Dat zal er dus niet inzitten voor Felipe, maar als troost heeft de organisatie hem toegezegd dat hij de wedstrijd mag afvlaggen. Dus wie weet mag hij zwaaien voor zijn teammaat Raikkonen of vervanger Fisichella, maar die kans is niet reëel.

Grappige anekdote, sinds de revalidatie vertoefde landgenoot Barichello frequent bij Massa en hij zou hem ook extra tips gegeven hebben over de verschillende parcours die nog kwamen. Toeval of niet, maar Barichello won er 2 van en behaalde betere resultaten dan ooit..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...