Komt er een BMW 0-Reeks op MINI platform?

BMW 0-Reeks Speculatie
Volgens Car Magazine plant BMW een 0-Reeks die zijn platform met de volgende generatie MINI zal delen.

Het gerucht dat BMW een model onder de 1-Reeks op de markt wil brengen gaat al een tijdje mee, het merk zou met een premium stadswagen de concurrentie willen aangaan met de toekomstige Audi A1. De benaming 0-Reeks lijkt niet echt plausibel maar de premium stadswagen zou volgens bronnen wel op het platform van de derde generatie MINI staan, dat wil zeggen dat de BMW 0-Reeks een voorwielaangedreven voertuig zal worden.

De 0-Reeks zal volgens dezelfde geruchten in drie verschillende koetswerktypen verkrijgbaar zijn: driedeurs, vijfdeurs en tweezits roadster. Het vermogen zal komen van nieuwe drie- en viercilinder motoren, die brandstofefficiëntie hoog in het vaandel dragen. De BMW 0-Reeks zal naar alle waarschijnlijkheid gebouwd worden in de MINI fabriek in Oxford, Engeland. We zijn alvast benieuwd naar deze nieuwe ontwikkelingen. (Via: BMWBlog)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Komt er een BMW 0-Reeks op MINI platform?"

  1. dimitri 11-10-2009 om 16:18

    yeah bb, nice, zullen echte scheurbakskes worden

Reageer

Reactie aan het plaatsen...