BMW Lovos: studentenproject

BMW_Lovos
Extreem futuristische concepten zoals dit zien we niet elke dag: de BMW Lovos!

Lovos staat voor ‘Lifestyle of Voluntary Simplicity’ en het doel van dit concept was te antwoorden op de vraag: hoeveel onderdelen heeft een wagen nodig aan de buitenkant? Wel, volgens dit project is het antwoord 260. De BMW Lovos Concept bestat uit 260 verschillende delen die elke apart beweegbaar zijn.

Het nut daarvan lijkt op het eerste zicht ver te zoeken, maar is eigenlijk bijzonder logisch. De verschillende onderdelen gaan rechtop staan tijdens het remmen en zorgen zo voor extra remkracht door de luchtrem. Verder is het zo dat alle verschillende onderdelen opladen wanneer ze aan zonlicht worden blootgesteld. De delen kunnen zich dus op die manier naar het zonlicht draaien. De bewegende delen aan de wielen zorgen steeds voor een optimale ventilatie van de remmen en een zo klein mogelijke luchtweerstand.

Volgens de ontwerpers staat het interieur van dit concept in schril contrast met de buitenkant. Die buitenkant ziet er namelijk bijzonder grillig uit, de binnenkant werd vervaardigd uit zachte materialen en zou een aangename plek moeten zijn om in te vertoeven. In productie? Alleszins niet voor binnenkort! (via WCF)

BMW lovos concept

BMW lovos concept

BMW lovos concept

BMW lovos concept

Deel dit bericht:

3 reacties op "BMW Lovos: studentenproject"

 1. Willem 11-10-2009 om 20:43

  Super!

 2. XliljeezyX 11-10-2009 om 21:10

  Dat hoor je mij niet zeggen als ik dit zie.
  Maar eerlijk gezegd is het wel een mooi ontwerp.

 3. Mrnix 12-10-2009 om 17:05

  bwargh sorry mr dat is een echt lelijke auto

Reageer

Reactie aan het plaatsen...