Auto Toys Club: supercars in timesharing


Altijd al een graag een supercar gehad, maar onvermogend? Of je hebt er wél één en je gebruikt hem te weinig om financieel aanvaardbaar te zijn; de oplossing de Auto Toys Club!

DE oplossing voor iedereen in feite, je eigenste Ferrari, Lamborghini of Bentley waar je niet echt veel mee rijdt verhuur je aan de club die op zijn beurt hem leased op korte basis aan geselecteerde leden uit de club. Timesharing met supercars, het is nog zo gek niet.

Het idee komt overgewaaid vanuit Parijs en Monaco, en bracht laatstleden Alain Prost (ex-F1 rijder) aan als PR-verantwoordelijke. Hijzelf heeft geen supercar omdat hij nood heeft aan een koffer om zijn fiets of golfmateriaal in op te bergen, maar soms heeft hij er wel één nodig, en dat is perfect waar Auto Toys Club op focust: verhuurbare supercars. Voor het jaarlijks lidgeld van €17.500 mag je gemiddeld 30 dagen gebruik maken van een Ferrari, Aston Martin, Bentley, Lamborghini, … Ideaal voor wie af en toe wil genieten in een supercar, maar er geen hopen geld wil tegenaan smijten.

De auto’s moeten wel van ergens komen, en dat brengt ons bij de economische crisis. Veel eigenaars van supersportwagens voelen de crisis hard, of zien jammer genoeg de waarde zakken van hun wagen. Door te participeren krijgen ze geld of punten waarmee ze dan in het systeem kunnen meespelen. Iedereen tevreden dus.

Prost verdedigt zijn club met hart en ziel, zeker wanneer er hem ‘verhuurbedrijf’ wordt verweten. Aangezien je lidgeld moet betalen hebben ze het voorrecht om mensen te weigeren. Van nieuwe leden wordt verwacht dat ze autoliefhebber zijn, geen veroordelingen op hun palmares hebben en niet op de zwarte lijst van de verzekeringsfirma’s staan.

De Toys Club plant in de toekomst een vestiging in Brussel, indien er voldoende interesse is. Hun ledenaantal ligt nu ongeveer op een vijftigtal, wat zijzelf aanzien als een bewijs van tevredenheid.

Behalve het feit dat je in de Club moet toegelaten worden, is het toch erg voordelig me dunkt. Bij een verhuurbedrijf als Dockx betaal je voor een supercar (V8 Vantage) rond de 2.000 euro per dag. Op 30 dagen ben je dus 60.000 euro kwijt, waar je bij Toys Club slechts een kleine 20.000 kwijt bent! Tenzij je natuurlijk in Duitsland woont, want daar hebben ze de Panamera te huur.. (Via Nieuwsblad)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Auto Toys Club: supercars in timesharing"

  1. SSq 10-10-2009 om 12:20

    nog steeds een hoop geld om erin te rijden maar het blijven wel exotische auto’s natuurlijk :)!

  2. Willem 10-10-2009 om 14:59

    Ik zou het er voor over hebben!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...