Video: Productie Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom
Vorige week zagen we dankzij National Geographic de productielijn van Lamborghini, deze week is het de beurt aan Rolls-Royce.

We krijgen deze keer twee video’s als preview te zien voor de nieuwe aflevering van de reeks Ultimate Factories op National Geographic. In de video’s zien we onder andere de ontelbare mogelijkheden van het exclusieve “Bespoke“-programma en merken we dat achter elke Phantom een grote ploeg ervaren handarbeiders zit die samen ongeveer 450 uur nodig hebben om één model af te werken. Het gaat hier dan ook niet om een gewone auto, de Phantom beschikt over een 6.75 liter V12 motor met een vermogen van 460 pk en 720 Nm koppel.
(Via: National Geographic)

Deel dit bericht:

10 reacties op "Video: Productie Rolls-Royce Phantom"

 1. XliljeezyX 09-10-2009 om 16:08

  Dit had ik wel eens op TV gezien, zeer interessant op naar te kijken!

 2. Gilninio 10-10-2009 om 11:25

  Wanneer is deze reportage te zien op National Geographic?
  Ook te zien via Telenet?

 3. PJS 10-10-2009 om 12:18

  De reeks wordt momenteel enkel nog maar in Amerika uitgezonden, later zal deze ook in Europa te zien zijn. We houden jullie op de hoogte zodra de reeks in België te zien is!

 4. Jurjen 19-11-2009 om 21:08

  Goedenavond,

  Ik hoop dat jullie er meer verstand van hebben dan ik.
  Ik zit te twijfelen tussen 2 auto’s: Rolls Royce Phantom.
  Maybach 62s.
  Welke van deze 2 zal ik kopen en waarom?
  Graag antwoord van menig burger.

  Mvg, Jurjen

 5. SSq 20-11-2009 om 1:20

  Jurjen,

  Laten we eerst even duidelijk stellen dat een dergelijke beslissing nemen absoluut niet voor de hand liggend is! Beide merken behoren tot de absolute topklasse en daar kunnen weinig andere automerken aan tippen.
  Laten we het eerst hebben over de prijs. Sinds dit een Belgische blog is gebruik ik alleen prijzen geldig in België.

  De Maybach 62S kost af-fabriek €532.642
  De Rolls Royce Phantom kost af-fabriek €387.200

  Een prijsverschil van nét geen anderhalve ton! Daar moet een reden achter schuilen. De belangrijkste reden is dat de Maybach overpropt wordt -neem het woord gerust letterlijk- met luxe. De Rolls houdt het beschaafd in de zin dat er geen weelderig vertier is hierontrent. Bijvoorbeeld: de uiterst comfortabele stoelen van de Maybach, met extra lende – en voetsteun, vind je niet terug bij de RR. Wel kun je je RR vollédig personaliseren, tot op de kleinste detail! Hierdoor loopt het prijskaartje wel zéér makkelijk omhoog. We komen namelijk bij een tweede standpunt: Beide wagens zijn te personaliseren, doch de Maybach biedt meer opties als basiskeuze aan.

  Ook mogen we de prestaties niet vergeten. Hier scoort de Maybach beter dan RR.
  De Maybach beschikt over een 631pk motor afkomstig van Mercedes’ huistuner AMG terwijl de RR beschikt over 453 paardjes, afkomstig van BMW. Beide motoren zijn V12 blokken. Op de sprint naar de 100 is de maybach dus sneller dan RR. Laatstgenoemde heeft 5,5s nodig terwijl de maybach genoeg heeft aan 4,8s

  De lijst pro/contra RR of maybach is te lang om op te sommen. Wel is het zo dat de eigenaar in spe het laatste woord heeft. Dikwijls is het zo dat mensen die vroeger BMW reden dan overschakelen op een RR. Bij Mercedes andersom. De keuze ligt aan u!

  Ik vertel u nog tussen haakjes bij dat een Maybach niet makkelijk te manoevreren is. Met zijn lengte van 6,1m is het niet bepaald makkelijk parkeren op eenderwelk vijfsterrenhotel, een slagschip is nog korter! Ik neem aan dat dit geen zorgen baart aangezien meestal deze wagen bestuurd wordt door een chauffeur. De RR is 30cm korter.

  alstublieft!

 6. Jurjen 20-11-2009 om 20:46

  Goedenavond,

  Dankuwel voor dit advies, ik denk dat ik toch ga voor de maybach, de rolls sprak mij in de eerste instantie het meest aan, omdat de Machbach toch qua voorkant wel vrij veel op mercedes-benz lijkt. Qua luxe vond ik wel dat de Maybach ver bovenaan stond.

  De prijs is natuurlijk niet zo’n groot probleem.

  Ik vind het niet erg belangrijk wat zijn acceleratie is, ik hoor vaak dat ‘hard wegrijden met koude motor’ slecht is voor motor/auto.

  Nee, het parkeren is geen probleem voor mij chauffeur.

  Ik ga nog naar beide dealers en wil graag hun opinie horen voor ik mijn definitieve beslissing neem.

  Mvg, Jurjen

 7. FUNCAR 13-01-2010 om 17:42

  SPPAAAAAARRREEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Speeddevil 13-01-2010 om 17:42

  Heeft RR al een break??

 9. segers 14-09-2010 om 16:59

  i denk dat “jurjen” geen nagel heeft…
  mensen die dergelijke wagens kopen houden zich niet bezig met een blog als deze

 10. MRM 14-09-2010 om 17:17

  Ongetwijfeld juist gedacht!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...