Porsche voor iedereen: kleine SUV en sportmodel

Porsche Boxster
De komende jaren zou Porsche bereikbaarder moeten worden voor iedereen dankzij twee nieuwe modellen: een model onder de Boxster en een kleine SUV.

Dat wist de ontwikkelingschef van Porsche, Wolfgang Dürheimer, te melden. De nieuwe modellen zouden ontwikkeld worden in samenwerking met Volkswagen, waardoor de ontwikkelingskosten een stuk lager zouden komen te liggen. We zagen eerder al de Volkswagen BlueSport Concept, de nieuwe Porsche – die wel eens Spyder of 356 Speedster zou kunnen heten – zal op hetzelfde onderstel staan.

De nieuwe SUV die Porsche plant zou een stuk compacter worden dan de Porsche Cayenne. Hij zou niet concurreren met bijvoorbeeld de Audi Q5 of de Mercedes GLK, maar eerder met de BMW X1 en de – toekomstige – Audi Q3. Bij de bestaande modellen zal Porsche vooral ecologische maatregelen nemen, die de sportiviteit van de wagens niet aantast, maar misschien zelfs verbetert. De experimenten met elektrische aandrijvingen en hybride technologie gaan rustig verder. (via AW)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Porsche voor iedereen: kleine SUV én sportmodel"

  1. SSq 09-10-2009 om 15:57

    Laten we maar hopen dat niet alle sportmerken dit voorbeeld volgen…

  2. XliljeezyX 09-10-2009 om 16:07

    als porsche zich 100% laat overkopen door VW, dan is er toch niks aan de hand? dan hoeven ze toch niet aan de kleine sportwagens en ukkepuk suv’s?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...