Nissan Land Glider Concept

Nissan_Land_Glider
Nissan heeft een oplossing gevonden voor het parkeerprobleem: de Nissan Land Glider.

Uiteraard gaat het hier om een studiemodel dat te bezichtigen is op de Motor Show in Tokio. Dit studiemodel is een stuk smaller dan de doorsnee wagen en kan bovendien 17° meedraaien in bochten. Dit moet de wagen niet alleen compacter, maar ook wendbaarder maken: ideaal voor het stadsverkeer dus.

De wagen zou niet enkel handig zijn, maar bovendien ook bijzonder leuk om mee te rijden. Door het meedraaien van de wagen kan de bestuurder een bocht nemen tegen gelijk welke snelheid en het stuur ziet eruit als dat van een straaljager. Wat kan een mens nog wensen? Een krachtige motor uiteraard!

En aan motoren geen gebrek want onder de vloer van de Nissan Land Glider liggen batterijen verscholen die 2 elektrische motoren aandrijven. De Land Glider is geen plug-in elektrisch voertuig, maar kan draadloos worden opgeladen in speciale stations. De productie van dit model staat uiteraard niet op de planning, maar Nissan zelf laat weten dat kleine stadswagens in de toekomst misschien wel wat weg zouden kunnen hebben van de Nissan Land Glider. (via WCF)

Nissan Land Glider

Nissan Land Glider

Nissan Land Glider

Nissan Land Glider

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...