BMW 3-Reeks EfficientDynamics
De BMW Groep heeft volgens een nieuwe studie de meeste vooruitgang geboekt inzake verlaging van brandstofverbruik en CO2.

EfficientDynamics is volgens de studie van de Europese Federatie voor Transport en Milieu het meest effectieve CO2 reducerende programma, het bereikt reducties van brandstofverbruik en CO2-uitstoot tot 10,2 procent. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 154 gram per kilometer scoren BMW en MINI een stuk beter dan de andere grote premium autobouwers, het Europese gemiddelde ligt op 165 gram. De BMW Groep dankt zijn leiderspositie in Europa aan het vroeg en extensief promoten van EfficientDynamics voor zijn modellen. BMW introduceerde onder andere als eerste de recuperatie van remenergie, automatische Start/Stop-systemen, de schakelindicator en banden met verlaagde rolweerstand.

Het milieuvriendelijke BMW gamma is daarnaast ook erg breed, gaande van de MINI Cooper D (110 pk & 3,9 liter/100 km) tot de BMW 730d (245 pk & 6,8 liter/100 km). Terwijl andere merken de milieuvriendelijke technologieën enkel integreren onder een specifiek label zoals Bluemotion bij Volkswagen en Blue Efficiency bij Mercedes worden deze brandstofbesparende technologieën bij BMW in alle modellen standaard geleverd.