Audi E-Tron krijgt groen licht

Audi E-Tron
Audi heeft aan Autoweek bevestigd dat de E-Tron binnenkort in productie zal gaan.

Hoofd van Audi Amerika, Johan de Nysschen, heeft in een interview verklaard dat een productieversie van de E-Tron binnen de 24 maanden op de weg zal rijden. De Audi E-Tron ging in première op het autosalon van Frankfurt en beschikt over een lithium-ion batterij die via een elektromotor voor een vermogen van 313 pk en een fenomenaal koppel van 4.500 Nm zorgt. De sprint van 0 naar 100 km/u klaart de E-Tron in 4,8 seconden en de topsnelheid ligt op 200 km/u. Met een volledig opgeladen batterij haalt de E-Tron een actieradius van 248 km.

De Audi E-Tron zal dus ten laatste vanaf 2012 op de markt moeten komen. Hij zal de concurrentie aangaan met onder andere de Fisker Karma en de productieversie van het BMW Vision EfficientDynamics Concept. We zijn alvast benieuwd naar de verdere ontwikkeling van dit model.

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...