Productieplanning Aston Martin gelekt

Aston Martin
Op het internet is vandaag de productieplanning van Aston Martin gelekt. Of ze geheel waarheidsgetrouw is kunnen we niet melden, maar we kunnen enkel tevreden zijn met wat er instaat!

Raar maar waar, de kleinste – en tevens ongeloofwaardigste – Aston Martin komt er toch, de Cygnet is op de Toyota iQ gebaseerd en zou meer dan het dubbele kosten, zonder dat er aan de motor gesleuteld is. Het interieur & de badge zouden dan weer wel door Aston geleverd worden. De productie van deze kleine supercar zou starten in 2010 en zou enkel voor Europa bestemd zijn.

De V12 Vantage, de ultieme versie van de V8 Vantage, zou verder geproduceerd worden, maar in gelimiteerde aantallen. Zo zou deze Aston Martin eindelijk ook zijn weg vinden naar Amerika, waar ze hopen 1000 stuks aan de man te brengen.

De DB-serie met de DB9 en DBS zouden een kleine update krijgen, maar hieromtrent moeten we niet veel verwachten. Tot hier toe blijft het rustig qua productie, maar met de komst van de beeldige vierdeurscoupé, de Aston Martin Rapide is het duidelijk dat ze zich vooral daarop zullen gooien. Hun productie  zou verhoogd worden tot 2000 Rapide’s per jaar, wat we enkel kunnen toejuichen!

Het speciale Lagonda concept, dat we zagen in Genève zou wel degelijk het levenslicht zien, maar in een sterk gewijzigd voorkomen. Tegen 2012 zouden we deze SUV mogen verwachten, net zoals nieuwe wereldeconomiën zoals China & Rusland. Amerika zal hem naar alle waarschijnlijkheid niet krijgen.

De allerduurste Aston Martin ooit, de speciale One-77 zou eind dit jaar ook in productie gaan. Zoals de naam het al verraad zullen er 77 stuks gemaakt worden, waar er volgens bronnen al 50 van verkocht zijn voor de gigantisch grote aankoopprijs van meer dan anderhalf miljoen euro. Voor deze berg geld krijg je wel een 7.3 liter grote V12 motor met 710pk en 750Nm. Voor die prijs hadden ze je wel 777pk kunnen geven, maar wie weet in de toekomst een idee voor de update? (Via: WCF)

Aston Martin Cygnet

Aston Martin V12 Vantage

Aston Martin DBS

Aston Martin Rapide

Lagonda Concept

Deel dit bericht:

5 reacties op "Productieplanning Aston Martin gelekt"

 1. PJS 06-10-2009 om 20:11

  Allemaal erg plausibel behalve de Lagonda concept, ik hoop dat ze die echt in de prullenmand hebben gedropt

 2. mrnx 06-10-2009 om 21:04

  @pjs: dat hebben ze al gedaan

 3. XliljeezyX 06-10-2009 om 22:06

  Nee maan die lagonda is cool! is een keer heel wat anders dan een X6 of iets dergelijks! (bah wat een sarcasme is dit :S)

 4. Dries 07-10-2009 om 8:32

  Net eens opgezocht, een iQ kost basis 12.500€, maw 25.000€ voor een Aston! Doen!

 5. BNNY 07-10-2009 om 9:50

  De Cygnet zou enkel beschikbaar zijn voor mensen die alreeds een AM bezitten, om zo de exclusiviteit te waarborgen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...