Audi schrapt 100 kg van A5 Coupe

Audi A5 Concept 100 kg reduction
Audi is erin geslaagd om 100 kilogram gewicht te besparen op de A5 dankzij het gebruik van Aluminium en Carbon.

Het gebruik van Aluminium is niet nieuw voor Audi, de Duitse autobouwer heeft sinds 1994 reeds 550.000 voertuigen geproduceerd met het Audi Space Frame (ASF). Zo maken de A8 en R8 gebruik van het Audi Space Frame. Audi heeft nu ook voor de A5 een prototype gemaakt dat gebruik maakt van ASF, dankzij de gewichtsbesparing kan de A5 Coupé uitgerust worden met een zuinige 2.0 TFSI motor terwijl de prestaties vergelijkbaar zijn met dat van een 3.2-liter V6.

De A5 Coupé met ASF heeft met de 2.0 TFSI een vermogen/gewichtsratio van 160 pk per ton terwijl een gewone A5 Coupé met een 3.2 V6 motor over 170 pk per ton beschikt. Door de kleinere motor kon Audi ook kleinere remmen en een lichtgewicht transmissiesysteem plaatsen. Daarnaast zorgt de gewichtsbesparing voor een vlottere besturing van de A5, deze is volgens Audi met ASF wendbaarder dan de reguliere A5 Coupé.

Als laatste wordt ook het verbruik positief beïnvloed door het gebruik van het Audi Space Frame, het verbruik daalt volgens Audi per 100 kilogram dat bespaard wordt met 0,3 tot 0,5 liter per 100 kilometer. “Lightweight design is the foundation of our entire approach to improving efficiency” voegt Michael Dick daar aan toe. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...