Toyota stopt met F1 door crisis?

Toyota F1
Toyota twijfelt over zijn deelname in de Formule 1 voor de volgende jaren door de financiële problemen waarmee het moederbedrijf kampt. Na Honda en BMW zou dit het derde team zijn dat stopt door de wereldwijde economische crisis.

Door de crisis moeten alle constructeurs eerder focussen op hun hoofdbezigheid, namelijk auto’s bouwen en verkopen. Daarom is het ook logisch dat een gigantisch dure promotiecampagne als de Formule 1 eerst zal sneuvelen als er geld moet bespaard worden. Topman van Toyota F1, Tadashi Yamashina, was een van de grootste voorstanders inzake budgetbeperking. Maar na een kleine oorlog tussen de FIA en FOTA werden deze plannen afgezwakt.

Vanuit de algemene Toyotatop heeft de F1 divisie nog geen goedkeuring gekregen voor het budget van 2010, daarom kan er nog niet onderhandeld worden over de rijders. Momenteel rijdt Jarno Trulli en Timo Glock voor de Japanezen uit Duitsland, maar de toekomst van beiden ligt dus nog niet vast. Er waren ook al geruchten dat Glock zou vertrekken, maar indien er geen team meer is zal ook Trulli op zoek moeten gaan naar een nieuw team.

Toyota F1 heeft van de hele F1 het grootste budget, onbevestigde cijfers spreken van 445 miljoen euro, waarmee je een kleine 15.000 Prius’en kunt kopen. De gevestigde waarde sluit nauw aan, McLaren zou 430 miljoen besteden waar Ferrari het doet met 413 miljoen. (Via: Het Nieuwsblad)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...