Fiat dumpt Magna als leverancier

Fiat
De strijd voor Opel is nu al enkele weken achter ons, nu begint het vorm te krijgen. Zo zal het Italiaanse Fiat zijn contract met het Canadese Magna niet meer verlengen voor de bouw van de Chrysler’s voor de Europese markt.

Fiat, die 20% bezit van het Amerikaanse Chrysler zal de productie overlaten aan het Italiaanse Bertone uit Turijn, dat in augustus werd overgenomen door Fiat omdat het in nood zat. Hiermee willen ze voorkomen dat hun autotechnologie in de handen valt van de concurrent, aangezien Magna nu Opel overgenomen heeft is het zelf een autoconstructeur geworden. Momenteel fabriceert Magna voor Fiat de Chrysler 300C, Chrysler Voyager en de Jeep Grand Cherokee.

Volkswagen en BMW zouden hetzelfde van plan zijn. Vooral BMW maakt frequent gebruik van de diensten van Magna, zo bouwen de Canadezen de X3 en enkele modellen uit de MINI familie. Porsche had de intentie om hun baby-boxster bij de Canadezen te laten fabriceren, maar als Volkswagen er wegtrekt, dan zal de hele familie wel volgen. Nissan en Mitsubishi hadden hun contracten voor de overnameperikelen alreeds verbroken.

Enige lichtpuntje voor Magna is dat de nieuwste Aston Martin, de heerlijke Rapide, bij hun gebouwd wordt en een nieuw product verhuizen is onbegonnen werk. (Via Nu.nl)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Fiat dumpt Magna als leverancier"

 1. XliljeezyX 01-10-2009 om 14:41

  ik dacht dat alle Aston Martins gewoon in de fabriek in Engeland zou worden gemaakt ?!

 2. PJS 01-10-2009 om 14:46

  @XliljeezyX; Het gaat hier volgens mij enkel om het koetswerk..

 3. BNNY 01-10-2009 om 14:47

  Niet dus 🙂

  Aston heeft niet voldoende productiecapaciteit in hun thuisbasis en dus verhuist deze assemblage naar een nieuwe productie-eenheid van Magna, die naar het voorbeeld van Gaydon werd gebouwd.

  De V12-motor wordt dan weer met de hand gebouwd in Keulen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...