E-Wolf E-2 van Duitsland beconcurreert Ferrari

E_Wolf_Eco
Elektrische sportwagens worden vandaag de dag steeds meer en meer gebouwd. Vandaag hebben we het over de E-Wolf E-2.

Het doel van deze wagen is duidelijk: een milieuvriendelijk antwoord bieden op de Ferrari 458 Italia. De E-Wolf E-2 wordt in samenwerking met het Saxony Lightweight Center én het Institute for Lightweight Structuren and Polymer Technology gebouwd in de Universiteit van Dresden.

De bedoeling van de wagen is om overtollige kilo’s overboord te gooien én tegelijkertijd een goede krachtbron te voorzien. Op die manier zijn de wagens snel, efficiënt én milieuvriendelijk. De E-2 zal beschikken over vier elektromotoren, die elk 1 wiel voor hun rekening nemen. Samen leveren die 544 pk. De topsnelheid zou 250 km/u moeten bedragen. Over de snelheid van het optrekken is nog niets geweten, maar aangezien het hier over elektromotoren gaat, is de kans groot dat we ergens in de buurt van 4 seconden komen.

De kostprijs van deze bomenknuffelaar komt neer op €150.000, niet weinig, maar wie weet krijg je er veel voor terug. De wagen ziet er namelijk fantastisch uit, al moeten we erbij vertellen dat het hier louter om schetsen gaat. (via MA)

E-Wolf_E_2

Deel dit bericht:

2 reacties op "E-Wolf E-2 van Duitsland beconcurreert Ferrari"

  1. mrnix 30-09-2009 om 13:01

    heeft iets weg van de nieuwe lambo

  2. XliljeezyX 01-10-2009 om 14:06

    ziet er goed uit tot je de andere foto ziet en dan eens de achterkant gaat bekijken..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...