Diesel 20ct duurder per liter?

Diesel
Staatssecretaris voor Milieufiscaliteit Bernard Clerfayt wil de taks op diesel verhogen met 20ct per liter. Dat zei hij maandag op de RTBF.

Dat zou van België het op één na duurste dieselland van Europa maken. Het duurste land is Noorwegen, waar diesel 1,302 euro per liter kost, in België zou de prijs op 1,2390 euro per liter komen. Het goedkoopst diesel tanken kan in ons buurland luxemburg, waar het roetbevattende goedje slechts 0,864 euro per liter kost.

Volgens Clerfayt komt dit omdat de wegvervoerders, die van gunstige diesel genieten, tegen januari geleidelijk aan hun voordelen moeten verliezen, omdat Europa vraagt deze voordelen te verminderen. Guy Vanhengel bepleit bovendien een taksverhoging voor particuliere gebruikers, om ecologische redenen, lees: de overheidskas te spijzen.

Uiteraard gaat de transportsector hier niet mee akkoord, de winstmarges in die sector zijn nu namelijk al zodanig krap dat een verhoging van de accijns bijzonder nefast zou zijn. Touring liet weten dat deze maatregel helemaal niet gaat om ecologie, maar eerder om het spijzen van de staatskas. Meer dan de helft van het Belgische wagenpark bestaat uit dieselmotoren, de overheid zou dus een flink stuk meerinkomsten genereren. (Via: Het Nieuwsblad)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Diesel 20ct duurder per liter?"

 1. maxim 29-09-2009 om 16:58

  goe zot ze !
  want er zijn veel berdijven die makkelijk meer dan 100 bestelwagens hebben !!!!!
  hij schuift gewoon de problemen in andermans schoenen !!!!!!
  heet komt eigelijk allemaal door die banken , laat hen dan meer betalen

 2. Brambo 29-09-2009 om 22:00

  straks wordt het nog goedkoper om vanuit West Vlaanderen even naar Luxemburg te rijden om te tanken dan hier in België te tanken…

 3. XliljeezyX 29-09-2009 om 22:37

  @Marnix, ik hoop voor ze dat dan de technologie zo ver is dat ze op LPG kunnen rjden.. is ook nog is veel goedkoper, maar niet overal verkrijgbaar..

 4. DIMITRI 29-09-2009 om 23:18

  MAZOUT GAAT TERUG POPULAIR WORDEN; IEDEREEN GEWOON FRAUDEREN OP MASSALE SCHAAL, ALS IEDEREEN MAZOUT IN ZIJN AUTO ZOU STEKEN KUNNEN ZE ONS TOCH NIETS MAKEN

Reageer

Reactie aan het plaatsen...