Land Rover LRX: hij komt!

LRX
Vandaag heeft Land Rover officieel bevestigd dat onze favoriete SUV-concept in productie gaat!

Op het autosalon van Detroit in 2008 maakten we voor het eerst kennis met deze futuristische driedeurs-SUV. Vanaf toen was iedereen erg te vinden voor de LRX en hoopten we dat deze snel in productie zou gaan. Door  wat overnameproblemen, de crisis en de grote kostprijs van het project werd gevreesd dat we nog lang zouden moeten wachten op een productieversie. Niets is duidelijk minder waar, Land Rover heeft een grote subsidie gekregen van de Britse overheid – zo’n 30 miljoen euro – en zal dat geld voornamelijk gebruiken voor de ontwikkeling van de LRX.

Deze SUV zal het hoogtepunt worden op de viering van de 40e verjaardag van het Brits edelmerk. De eerste Range werd namelijk verkocht in het najaar van 1970, de wereldwijde lancering van de LRX zou dan 41 jaar later plaatsvinden. Ook voor de bouw is er al capaciteit vrijgemaakt in de fabriek van Halewoon, te Merseyside.

Om het met de perfecte woorden te zeggen van het hoofd van Range Rover: “The production of a small Range Rover model is excellent news for our employees, dealers and customers”. Meer nieuws volgt volgens Range Rover in het voorjaar van 2010. Wij kunnen er enkel maar naar uitkijken & hopen dat ze veel van het concept heel laten!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Land Rover LRX: hij komt!"

  1. mrnix 25-09-2009 om 17:44

    mooi!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...