Rolls-Royce Phantom wordt elektrisch?


Niemand ontsnapt aan de groene trend, dus ook Rolls-Royce niet. De maker van exclusieve luxe-wagens is zinnens een elektrische versie van de Phantom te produceren.

Dat beweert het Britse AutoExpress alleszins. Een woordvoerder van het merk zou gezegd hebben dat een batterij niet bepaald veel gewicht zou bijbrengen aan de alreeds bijna 3 ton wegende Phantom. Er wordt gesproken over een zuiver elektrische wagen, maar die voorspelling lijkt ons nogal overdreven.

Bij Rolls-Royce primeren namelijk het vermogen en een grote actieradius boven de milieuvriendelijkheid van hun wagens. Er wordt verder gesproken over een 1.5 liter driecilinder die het bereik van een volledig elektrische Phantom moet uitbreiden, maar ook dat lijkt ons teveel van het goede. Rolls-Royce klanten zullen wellicht geen genoegen nemen met een 1.5 liter driecilindertje dat een elektrische motor moet bijstaan. (via eGM)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...