Frankfurt ’09: Lotus Evora

Lotus Evora IAA
Voor Lotus is Frankfurt het eerste autosalon sinds de lancering van de Evora, de nieuwe comfortabele Lotus is klaar om de Cayman aan te vallen.

De Evora is een 2+2 Coupé met middenmotor en tegelijk zowat de meest comfortabele Lotus ooit: we vinden er lederen Recaro stoelen, een handschoenkastje en zelfs een bekerhouder als standaarduitrusting. Iets wat bij Lotus niet altijd zo vanzelfsprekend is, gewicht is er namelijk altijd de besparende factor.

Op de optielijst staat nog meer luxe, waaronder Bi-Xenon koplampen, 18 of 19″ velgen, een Alpine Mobile Media Systeem, Bluetooth, cruise control, parkeersensoren achteraan en een achteruitrijcamera. Best een mooie optielijst, ook een Sport Pakket is beschikbaar met hogere toerenlimiet, sportdiffuser en geperforeerde remschijven.

Onder de motorkap vinden we een 3.5 liter Toyota V6, het vermogen komt op 276 pk en het maximale koppel bedraagt 338 Nm. Het vermogen wordt via een manuele zesbak naar de achterwielen gestuurd. 0 naar 100 km/u is voorbij in minder dan 5 seconden en de topsnelheid bedraagt 258 km/u. De Evora staat momenteel al bij de dealers en wordt verkocht voor 50.000 euro per stuk.

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt 2009

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt 2009

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt 2009

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt 2009

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt 2009

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt

Lotus Evora IAA Autosalon Frankfurt

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...