Frankfurt ’09: Seat Leon Cupra R

Seat Leon CUPRA R
Naast de Seat IBZ Concept vinden we bij Seat in Frankfurt ook de Leon CUPRA R terug, officieel de krachtigste Seat ooit.

De nieuwe Leon CUPRA R is uitgerust met een 2.0 TSI motor, goed voor 265 pk. Daarmee sprint de CUPRA R van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u. Toch is hij volgens Seat lief voor het milieu: de CUPRA R haalt de EU5 emissienorm en heeft genoeg met 8,1 liter per 100 kilometer.

Aan de buitenkant van deze Leon vinden we CUPRA opschriften en het “R” logo terug. Verder is Seat nog vrij subtiel gebleven met de optische aanpassingen. De CUPRA R staat op 19″ dubbele vijfspaaks velgen in combinatie met een 235/35 bandenmaat en beschikt over krachtige schijfremmen om al de 265 paarden efficiënt te stoppen.

Binnenin vinden we opvallende kuipstoelen in grijs alcantara leder en wit stiksel, het instrumentenpaneel beschikt over LED verlichting en de wagen is uitgerust met een multifunctioneel sportstuur en aluminium pedalen. De CUPRA R is standaard trouwens erg goed uitgerust en beschikt over alle denkbare veiligheidssystemen, regen- en lichtsensoren, dual-zone airco en een CD/MP3 Radiosysteem met 8 luidsprekers.

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Seat Leon Cupra R Autosalon Frankfurt 2009

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...