Frankfurt ’09: Saab 9-5

Saab 9-5 Frankfurt
In Frankfurt brengt Saab de nieuwe 9-5 naar de beursvloer, deze moet een nieuw tijdperk voor Saab inluiden.

Het design van de nieuwe 9-5 wordt gekenmerkt door enkele elementen uit recente concept cars, zoals de Aero X. Veel inspiratie werd ook gehaald uit Saabs erfgoed: de vliegtuigindustrie. Vooraan vinden we een diepliggende grille en de raampartij oogt volgens Saab als de cockpit van een straaljager. De proporties van de nieuwe 9-5 benaderen de grenzen van het traditionele silhouet van een sedan maar vermijden het cliché van een vierdeurscoupé.

De beenruimte is in de nieuwe Saab 9-5 zowel voorin als achterin toegenomen. Ook in de cockpit vinden we enkele vliegtuigkenmerken terug, de snelheidsmeter doet bijvoorbeeld denken aan de hoogtemeter van een vliegtuig. De displays voor de bestuurder worden hoofdzakelijk verlicht in het kenmerkende groen van Saab. Verder is de nieuwe 9-5 ook uitgerust met een infotainmentsysteem dat bestaat uit een surround sound-audiosysteem en een navigatiesysteem met een harde schijf van 10GB. Het geheel wordt bediend met een 8″ touchscreen en in de middenconsole zit een USB-aansluiting, AUX-ingang en 12-voltaansluiting verwerkt.

Bij de lancering is er maar één dieselmotor beschikbaar voor de Saab 9-5, het gaat om een 2-liter turbodiesel met 160 pk. Het gamma benzinemotoren bestaat uit een 2.0 turbobenzine met 220 pk en een 2.8 liter V6 Turbo met 300 pk en een koppel van 400 Nm. Deze laatste motor wordt enkel geleverd in combinatie met Saabs actieve vierwielaandrijving XWD. Het XWD-systeem is optioneel ook leverbaar voor de 2.0 turbobenzine. Kort na de lancering volgt een kleinere 1.6 turbobenzine met een vermogen van 180 pk en een 2-liter BioPower-motor die geschikt is voor E86 bio-ethanol. Alle motoren worden gekoppeld aan een zesbak.

Voor het complete 9-5-gamma is Saab DriveSense leverbaar, net als Bi-Xenon Smart Beam-verlichting en Intelligent Cruise Control. Met Saab DriveSense kan de afstelling van het onderstel aangepast worden aan de wensen van de bestuurder. Af fabriek zijn twee ondersteltypen leverbaar, afhankelijk van de motorkeuze; beide bieden de bestuurder de mogelijkheid een sport-afstelling te kiezen.

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Saab 9-5 Frankfurt \'09

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...