Volkswagen E-Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept
Twee jaar na de Up! Concept brengt Volkswagen een elektrisch aangedreven conceptmodel op basis van de Up! mee naar Frankfurt.

De E-Up! Concept is een zero-emission 3+1 zitter van 3,19 meter lang en moet volgens Volkswagen een voorbode worden voor een Beetle van de 21ste eeuw. In 2013 zal Volkswagen op basis van de E-Up! Concept een productiemodel lanceren.

Onder de motorkap vinden we een elektromotor met een vermogen van 80 Pk en een maximaal koppel van 210 Nm. De E-Up! Concept sprint hiermee van 0 naar 100 km/u in 11,3 seconden en haalt een topsnelheid van 135 km/u. Belangrijk voor de stad: de sprint van 0 naar 50 km/u is dankzij het koppel dat vanaf 0 toeren per minuut beschikbaar is voorbij in 3,5 seconden. De E-Up! Concept weegt 1.085 kilogram.

De nodige elektriciteit wordt opgeslagen in een Lithium-ion batterij van 240 kilogram. Deze heeft een energiecapaciteit van 18 kWh en zorgt zo voor een actieradius van 130 kilometer. De E-Up! kan thuis aan de 230V stekker opgeladen worden, in één uur is de batterij 80% opgeladen. Volgens de berekeningen van Volkswagen kost 100 kilometer je met de E-Up! Concept 2 euro aan elektriciteit.

De E-Up! concept oogt net als de andere Up! modellen erg guitig en een tikje futuristisch. binnenin gebeurt de bediening via een touchscreen. Volkswagen noemt het systeem HMI, Human Machine Interface. Binnenin is er ruimte genoeg voor 3+1 personen en is er 180 liter bagageruimte, met de achterbank neergeklapt bereik je zelfs 320 liter.

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Volkswagen E Up! Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Volkswagen E-Up! Concept"

  1. XliljeezyX 15-09-2009 om 15:49

    wat een snelheidsrecord! 135 km/h top! daar wil je echt in gezien worden!..

    HELL NO. never of my live..

  2. mrnx 16-09-2009 om 15:23

    respect vo degene die het klaarspeelt om hiermee boetes te krijgen(snelheidboetes^^)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...