Officieel: Audi R8 Spyder + Video

Audi R8 Spyder
Audi heeft zonet op het autosalon van Frankfurt de Audi R8 Spyder officieel onthuld, de open variant van de R8 komt er enkel met V10-motor.

Deze 5.2 liter V10 kennen we uiteraard al van de Audi R8 V10, deze motor zorgt voor een vermogen van 525 pk en laat de tweezits cabrio van 0 naar 100 km/u sprinten in 4,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 313 km/u. Voor het dak opteerde Audi uiteraard voor een soft-top om zo gewicht te besparen, de dakconstructie weegt zo maar 30 kilogram. Het dak opent en sluit in 19 seconden en dit proces kan uitgevoerd worden tot snelheden van 50 km/u.

Het totale gewicht van de R8 Spyder komt op 1.720 kilogram, dit dankzij het gebruik van Audi’s Aluminium Space Frame (ASF). Het koetswerk zelf weegt hierdoor maar 216 kilogram, 6 kilogram meer dan de R8 Coupé. Toch kon dankzij ASF dezelfde stijfheid als bij de Coupé behouden worden.

De R8 Spyder beschikt over full-LED koplampen, het Quattro vierwielaandrijvingsysteem en op de optielijst staat een innovatieve gordel met ingebouwde microfoon. De R8 Spyder kan besteld worden in elf verschillende koetswerkkleuren en wordt standaard in metallic of pareleffect uitgevoerd. Het windscherm werd daarnaast geanodiseerd met aluminium, those crazy Germans.

De Audi R8 Spyder 5.2 FSI Quattro zal vanaf begin 2010 beschikbaar zijn bij de dealers voor een basisprijs van 156.400 euro.

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...