Meer foto’s: Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback
Audi heeft vandaag de Audi S5 Sportback officieel onthuld in Frankfurt, het zorgde meteen voor een stapel nieuwe foto’s.

Iedereen kent ondertussen de Audi A5 Sportback: een Coupé, Sedan én Stationwagon in één. Journalisten zijn het er enkel unaniem over eens dat de A5 Sportback niet zo goed stuurt als de A5 Coupé. Audi wil met de snelle introductie van het S-model dus ongetwijfeld de puntjes op de i zetten.

Onder de motorkap van de S5 Sportback vinden we de 3-liter V6 die we kennen uit de S5 Cabrio, inderdaad niet de lekkere 4.2-lter V8 zoals in de S5 Coupé maar deze Supercharged V6 zorgt toch voor een vermogen van 333 pk en 440 Nm koppel. De S5 Sportback sprint dankzij deze motor in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is gelimiteerd op 250 km/u.

De S5 Sportback verbruikt zo’n 9,7 liter per 100 kilometer en beschikt over een zeventraps automatische S Tronic-versnellingsbak met dubbele koppeling, daarnaast is ook Audi’s Quattro vierwielaandrijvingssyteem standaard. Om de eerder vermelde kritiek te counteren krijgt de S5 Sportback een sport differentieel die ongetwijfeld het weggedrag in de positieve zin zal beïnvloeden. Het chassis werd daarnaast sportiever afgesteld en de S5 Sportback staat op 18″ aluminium velgen met 245/40 banden, zwarte remklauwen maken het geheel af.

Binnenin verandert er niet veel, de S5 Sportback krijg echter wel elektrisch aanpasbare sportstoelen in Nappa leder. De Audi S5 Sportback is vanaf de lente van 2010 te koop voor een vanafprijs van 57.900 euro.

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Audi S5 Sportback

Deel dit bericht:

1 reactie op "Meer foto’s: Audi S5 Sportback"

  1. XliljeezyX 15-09-2009 om 11:37

    En nog steeds snap ik dit model niet.. A3, A4, A5, nu dus de A5 sportback, A6, Wellicht een A7?, en nog de A8.. Het zijn veel van de zelfde type auto’s alleen het gaat om kleine verschillen de 1 is net wat ruimer dan de ander, of net iets luxer..

    Maar goed.. wie ben ik om tegen Audi te zeggen dat dit model wellicht hopeloos is?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...