Het einde van MG Rover: corruptie ten top

rover75 copy
De grote bazen van het terziele gegane Rover blijken niet helemaal zuiver op de graat.

Uit een nieuw rapport blijkt dat een aantal topmannen van Rover voor het faillisement nog steeds van een royaal loon konden genieten. De vier directeurs, die de bijnaam “The Phoenix Four” opgekleefd kregen, betaalden zichzelf over 5 jaar maar liefst 46 miljoen euro uit. Ook is aan het licht gekomen dat één van hen 1,83 miljoen Euro betaalde aan zijn consultant op zo’n 15 maanden tijd. Pittig detail: de twee hadden een relatie.

Een andere directeur probeerde bezwarend materiaal te vernietigen een dag na het instellen van het onderzoek. Dat is het resultaat van een grootschalig onderzoek naar fraude in het faillisement van de Britse autoconstructeur dat zo’n 18 miljoen euro heeft gekost, belastingsgeld uiteraard. De directeurs reageerden al dat de vergoedingen niet de oorzaak van het faillisement waren, de onkunde van de regering was dat volgens hen dan weer wel.

De Britse minister van Handel, Peter Mandelson, zal maatregelen treffen tegen deze vier heren, het rapport viel zwaar. De maatregelen zouden eruit bestaan dat de desbetreffende personen in de toekomst niet meer zullen kunnen zetelen in een raad van bestuur. Ze worden daarentegen niet strafrechtelijk vervolgd. (via: HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...