Fotosessie: Mazda MX-5 Superlight Concept

mx5 superlight
Mazda toonde ons al enkele impressiefoto’s, maar nu hebben we meer beeldmateriaal gekregen.

Deze speciale MX-5 werd ontworpen vanaf een “normale” MX-5, deze werd gedeeltelijk gesloopt en voorzien van een heel gamma aan nieuwe, unieke onderdelen. Wat uiteraard opvalt is de openheid van het geheel, geen voorruit, geen dak. Ook de styling werd aangepakt met een nieuwe neus, vaste rolbeugels en een gestroomlijnder koetswerk. Om het plaatje nog even af te maken werd er ook een ander uitlaatsysteem onder geschroefd.

Dankzij al deze aanpassingen weegt de MX-5 nog 995kg. Deze kilootjes worden voortbewogen door een atmosferische 1.8l viercilinder die 126pk naar de achterwielen doorstuurt. Nul tot honderd in 8,9 seconden. Ik hoor al denken “betrekkelijk traag”, maar net als bij de gewone MX-5 moet ook deze versie het niet hebben van pure prestaties, wel van het rijplezier dat deze grote kart zijn bestuurder schenkt. Secundaire wegen, dat is zijn speelterrein. En het circuit uiteraard. In Frankfurt volgt de voorstelling en nog meer informatie. (via: WCF)

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

MX5 superlight

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...