Nr. 7: Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe
Ongekende luxe. Zo kan je enkel en alleen maar deze cabrio omschrijven. Desondanks zijn kolossale voorkomen is deze Rolls-Royce Drophead nog steeds een prachtige verschijning die niemand ongemoeid laat.

De technische oorsprong van deze cabrio vinden we bij de “gewone” Phantom, al vonden de ingenieurs dat de wagen nog specifieker gestyled moest worden naar cabrionormen.  Zo heeft deze Rolls de bekende zelfmoorddeuren, maar die zijn anders gepositioneerd. Bij een heftige regenbui moet de eigenaar ook geen spijt krijgen van zijn aankoop, het interieur is volledig verstevigd zodat het tegen wat druppels kan. Het tapijt onderging een speciale vochtbestendige behandeling, de vloermatten zijn vervaardigd van de Zuid-Amerikaanse sisal-plant en de lederen stoelbekleding kent geen ribbels, zodat water er eenvoudig van af kan worden geveegd. Het is maar dat je het weet!

Deze Drophead biedt volwaardig plaats aan 4 personen, wat niet frequent voorkomt bij een cabriolet. Voor een prijsje van 480.000 EUR wil je dan wel wat meer dan een gewijzigde V12 met 460pk/720Nm van BMW. De topsnelheid van deze mastodont is 240km/u, de sprint naar 100km/u is al voorbij na 6,6 seconden, wat gigantisch snel is voor een limousine van 2,5 ton! Iemand die een wagen in deze klasse kan betalen, kijk niet naar de CO2-cijfers of het verbruik, dat in de buurt komt van de 30l/100km.

De prijs voor de meest zinloze duurste optie gaat unaniem naar Rolls Royce. Zo betaal je €17.000 voor een geborstelde motorkap en nogmaals zoveel voor een teakhout achterdek. Hippe features zoals een paraplu in de zijdeur en een instant picknicktafel uit de koffer krijg je er dan wel weer bij zonder ervoor diep in de buidel te moeten tasten. Voor gepersonaliseerde opties kan je uiteraard wél terecht bij de heren uit Goodwood, hun divisie Bespoke zorgt ervoor dat jouw wensen werkelijk worden..

Het feit dat je een vermogen wilt uitgeven voor een cabrio als deze, doet me vemoeden dat je het alreeds gemaakt hebt in het leven (of de Lotto won). De prijs is gigantisch, je kan er véél andere mooie sportwagens mee kopen, maar als je toch overtuigd bent door de Britse klasse en afwerking, koop je zeker geen kat in een zak. Als je weet dat elke Rolls-Royce met de hand gebouwd wordt in de fabriek van Goodwood, zou je zelfs kunnen stellen dat de de perfectie nabij is. Om nog één technologisch hoogstandje te vernoemen, de luchtvering maakt van de meest hobbelige weg een biljartlaken, om nog maar te zwijgen van het aantal koeien die voor deze wagen speciaal werden gefokt.

Conclusie: Deze cabrio benadert de perfectie, maar dat heeft ook zijn torenhoge kostprijs. Voor diegenen die hem wel kunnen betalen is dit de meest luxueuze cabrio aller tijden, waar er ruim plaats is voor meer dan 2 personen.

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nr. 7: Rolls Royce Phantom Drophead Coupé"

 1. XliljeezyX 11-09-2009 om 16:00

  Super bak!

  Dat ding is echt meesterlijk groot! echt gewoon BIG. als je er naast staat en het dak is dicht dan, zie je pas hoe groot dat ding is!

  ‘waar er ruim plaats is voor meer dan 2 personen.’
  Ja dat kan zeker, toen ik in Monaco was zag ik er 4 mensen in zitten en waren niet bepaald klein.. ze zaten ook nog best ruim!

  Wat me net opviel is, als je de foto ziet die van boven af is genomen, en je zal de 2 uiterste voor hoeken schuin maken (dat hele gedeelte naast de aluminium motorkap) dan is het net een boot! (gebruik een beetje fantasie..)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...