Gelekt: Audi R8 Spider

Audi_R8_Spyder_02 copy
Hij wordt binnen enkele dagen officieel voorgesteld in Frankfurt, maar iemand bij Audi was niet zo flink…

Eerder doken al enkele foto’s op van de R8 Spider terwijl die ingezet werd tijdens de opnames voor de film Iron Man II, maar ook een spyvideo was al eens gepasseerd. Nu hebben we dus duidelijke, ongecensureerde foto’s die een R8 in een chocoladebruine kleur tonen. Het heeft wel iets, alternatieve kleuren. Veel is er niet veranderd ten opzichte van de gesloten versie, de neus en kont ogen zo goed als hetzelfde. Ledjes vooraan, ledjes achteraan, het wordt zelfs bijna klassiek bij Audi. Wat nog het meeste opvalt, is de afwezigheid van de luchthappers aan de portieren die bij de coupé nog eens geaccentueerd kunnen worden door voor een ander kleurtje te kiezen. De cabrio verliest deze dus, wat het design ronder en eleganter maakt, minder agressief. Ook de afdekplaat van het vouwdak is mooi vormgegeven, de luchtroosters geven het geheel toch nog een pittig tintje, niet té vloeiend.

De Spider zal in eerste instantie gelanceerd worden met de welbekende 5,2l V10 die er nog steeds een stevige 525pk uitperst en 530Nm koppel naar de dikke achterbanden stuurt. Er kan gekozen worden uit een manuele zesbak, of de R Tronic die niet echt bekend staat vanwege zijn werkingscomfort. Uiteraard kan ook deze wagen profiteren van het Quattrosysteem. Een V8 versie zou niet in de pijplijn zitten, maar het gerucht doet de ronde dat er wel een elektrische variant komt… (via: WCF)

4739921

7202955

5300120

Deel dit bericht:

4 reacties op "Gelekt: Audi R8 Spider"

 1. mrnix 12-09-2009 om 17:58

  kwijl

 2. mario 27-09-2009 om 20:15

  wat een auto,wel niet voor mijn portefuille 🙁

 3. violon philippe 26-12-2009 om 4:38

  spijtig super mooi maar waarom zo duur ????

 4. violon philippe 26-12-2009 om 4:39

  geef mij dan maar een grancabrio

Reageer

Reactie aan het plaatsen...