Betrapt! Volvo S60!

Volvo_S60
De Volvo S60, die jammer genoeg niet naar het autosalon van Frankfurt komt, werd onlangs betrapt met zo goed als geen camouflage.

We zien duidelijk dat Volvo de productieversie heel dicht tegen de conceptversie van de Volvo S60 laat aanleunen. De lancering staat niet op het programma voor Frankfurt, maar zou op het autosalon van Detroit plaatsvinden. De openschuivende deuren en de kristallen middenconsole hebben het niet gehaald, de 1.6 liter turbomotor wel.

We zien heel duidelijk dat deze S60 thuishoort in de Volvo-familie. De gelijkenissen met de koplampen van de grotere broer, de XC60 zijn duidelijk en de afgeronde koplampen hebben wel wat weg van de onlangs gepresenteerde Volvo C70 en Volvo C30.

Onder de motorkap vinden we een viercilinder 1.6-liter benzinemotor voorzien van uiterst efficiënte GTDi-technologie (Gasoline Turbocharged Direct Injection). Het vermogen ligt op 180 pk, de CO2-uitstoot blijft tegelijkertijd beperkt tot 119g/km en het verbruik ligt op 5 liter per 100 km. (via AE)

Volvo S60

Volvo S60

Deel dit bericht:

1 reactie op "Betrapt! Volvo S60!"

  1. Kristof 10-09-2009 om 18:36

    Mooie verbruikscijfers, maar dat is natuurlijk de theorie.
    Vermoedelijk moet daar nog een litertje of twee bijgeteld worden …
    Verder een mooie wagen. Eerste beeld (zijkant) deed me wel denken aan de Insignia

Reageer

Reactie aan het plaatsen...